#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων (και) ο Χονδροκούκης για ντόπινγκ! Ο στίβος δεν μας αφήνει να πλήξουμε. Δύο αποκλεισμοί σε ισάριθμες μέρες κρατούν τα φώτα της επικαιρότητας πάνω στους αθλητές του στίβου, δυστυχώς για εξωαγωνιστικούς λόγους. Πριν καλά - καλά ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, η Ελληνική αποστολή μετρά δύο απώλειες, καθώς μετά τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου,  ήρθε και ο έλεγχος ντόπινγκ του Δημήτρη Χονδροκούκη ,που τον θέτει επίσης εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Η στανοζολόλη που βρέθηκε στον Δημήτρη Χονδροκούκη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε φάρμακα που χορηγούνται σε άλογα. Υπενθυμίζουμε ότι με την ίδια ουσία βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Μπεν Τζόνσον πριν από 20 χρόνια.

Το πρώτο δείγμα του παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους, Δημήτρη Χονδροκούκη ανιχνεύθηκε θετικό από γαλλικό εργαστήριο της WADA.

Πάντως, από την πλευρά του ο ΣΕΓΑΣ δεν επιβεβαιώνει το γεγονός, όμως πρόλαβε ο πατέρας του, Κυριάκος, να κάνει γνωστό το περιστατικό και να ανακοινώσει πως ο γιος του δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ανακοίνωση του πατέρα και προπονητή του αθλητή:

«Αξιότιμοι Έλληνες φίλαθλοι,

παίρνουμε την πρωτοβουλία αφού ενημερωθήκαμε σήμερα και εμείς  από την ΙΑΑΦ μέσω του ΣΕΓΑΣ 26.7.2012, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός μου  και αθλητής μου Δημήτρης  Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α’ δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη.  Αυτή την ανακοίνωση την κάνουμε για να μην διαχέεται για τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής η οποιαδήποτε υποψία. Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή είναι εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β’ δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο. Είναι γνωστές οι θέσεις μου στο χώρο του στίβου, πως για πολλά χρόνια είμαι απέναντι στην λήψη απαγορευμένων ουσιών. Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να πάρουμε το οτιδήποτε.

Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν  προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή,  ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.

Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς  ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες.

Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.

Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας,  με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για  14 συναπτά έτη.

Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής

Με τιμή

Κυριάκος Χονδροκούκης».

 

Δύο επισημάνσεις θα κάνουμε μόνο: Πριν από τέσσερις μήνες τον Μάρτιο, ο πατέρας του αθλητή, μετά την επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δήλωνε στα ΜΜΕ να μην τολμήσει κανείς πολιτικός να δώσει συγχαρητήρια στο γιο του, καθώς η Πολιτεία τους είχε εγκαταλείψει.

Δεύτερη επισήμανση η προφανής, ότι η απόσυρση έγινε γιατί η τιμωρία ήταν αναπόφευκτη και σε πρώτη φάση τουλάχιστον το ντοπάρισμα και το σχόλιο στο τουίτερ επισείουν τον αποκλεισμό από τους Αγώνες και άρα αντιμετωπίζονται ως περίπου το ίδιο…

MO

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ε ρε μία διοικητική μεταρρύθμιση... avatar
  ε ρε μία διοικητική μεταρρύθμιση... 26/07/2012 19:22:56

  πω πω πέφτω από τα σύννεφα...

 2. Εύα avatar
  Εύα 26/07/2012 19:38:30

  Καλή μου φάνηκε η ανακοίνωση..ας περιμένουμε να δούμε και τη συνέχεια στο θέμα...

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Εύα 26/07/2012 19:58:02

   Σαν απολογία μου φάνηκε Εύα

   • Εύα avatar
    Εύα @ Iωάννης34 26/07/2012 22:38:00

    Μπορεί...καλοπροαίρετα δρώντας, σέβομαι την ανακοίνωση ενός πατέρα...ελπίζω, όπως αναφέρουν και πιο κάτω, να μην έκανε του κεφαλιού του ο αθλητής και τώρα, να προσπαθεί ο γονιός του άδικα να σώσει την υπόληψή τους...

 3. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 26/07/2012 19:49:21

  Αντε πάλι....με τα γαλόνια θα την πιούμε την εθνική υπερηφάνεια!
  Τουλάχιστον αυτός δεν έπεσε με τη μηχανή, όπως ο Κεντέρης.

 4. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 26/07/2012 19:57:50

  Την προηγούμενη εβδομάδα που γινότανε ακόμη ο περίφημος ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας (Tour de France) είδα έναν καθηγητή να μιλάει στο Eurosport σεχετικά με ντοπινγκ.
  Τον ρωτούσαν πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που ζυγίζει 60-70 κιλά, να μπορεί να κάνει επί 25 ημέρες κάθε μέρα 250 χλμ. ποδήλατο...

  Άκουσα τον καθηγητή να απαντάει οτι δεν πρέπει στον πρωταθλητισμό πλέον να κάνουνε ντοπινγκ-κοντρολ αλλά ΑΝΤΙντοπινγκ-κοντρολ...

  Δηλαδή να ψάχνουνε να βρούνε ποιός ΔΕΝ πίνει και να του δίνουν μετάλλιο...

 5. abc avatar
  abc 26/07/2012 20:13:19

  Ο Εθνάρχης Καραμανλής είχε κάνει την πλέον σοβαρή πρόταση που αν είχε εισακουσθεί, οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν θα είχαν μετατραπεί σε αγώνες ανταγωνισμού μεταξύ βιολογικών εργαστηρίων με πειραματόζωα τα παιδιά απο τη μία και σε ριγκ αναμετρήσεων μεταξύ διαφημιστικών εταιρειών με απίστευτο φούσκωμα των τιμών των αθλητικών ειδών και με απίστευτη εκμετάλλευση των παιδιών του τρίτου κόσμου χάριν δήθεν του "Ολυμπιακού Ιδεώδους"
  Την ξαναθυμίζω: Mόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στο λίκνο τους την Αρχαία Ολυμπία, όπου οι αθλητές δεν θα φοράνε διακριτικά και δεν θα υπάρχουν ρεκόρ παρά μόνο κότινοι και ολυμπιονίκες...
  Αν αυτό δεν γίνει οι ολυμπιακοί αγώνες θα είναι ένα ακόμα παράπλευρο εμπόριο
  σ' εκείνο των ναρκωτικών όπου ποτέ κανείς δεν θα είναι βέβαιος αν αυτός που βγήκε πρώτος δεν ήταν ντοπαρισμένος (κατα κανόνα οι πρώτοι πάντα είναι...)

 6. voter avatar
  voter 26/07/2012 22:03:53

  Προσωπικά δυσκολεύομαι πάρα πολύ να δεχθώ την ανακοίνωση του πατέρα Χονδροκούκη , ιδιαίτερα στο σημείο που μιλάει γιά το "εξωφθαλμα αυτονόητο".Οι ουσίες δεν μπαινουν απο μόνες τους μέσα στον οργανισμό.
  Και επειδή με αρρωσταίνει η ιδέα οτι ένας πατέρας θα έκανε κάτι τέτοιο στο παιδί του ,προσανατολίζομαι σε εκούσια λήψη απο το ίδιο το παιδί κάτω από το αηθες βάρος του πρωταθλητισμού ,οπότε και θλίβομαι διπλά .
  Επίσης ,προσωπικά δεν θυμάμαι καμμία περίπτωση διπλοελέγχου να απέδειξε το εσφαλμένο της πρώτης διάγνωσης και μακάρι να κάνω λάθος .Ο Βαλέριος , η Θανου , ο Κεντέρης ...θρυμμάτισαν το όνομα και την καρριέρα τους -ελπίζω όχι και την υγεία τους .
  Πολύ φλύαρη λοιπόν η ανακοίνωση του πατέρα και προπονητή αν και ανθρωπίνως , δίνω πραγματικά την συμπάθεια μου γιά το λάθος που διέπραξαν και ζητώ προκαταβολικά συγνωμη στην απίθανη περίπτωση που θα κάνω λάθος εγώ΄.

 7. sawas avatar
  sawas 26/07/2012 23:52:47

  Το χέρι μου στην φωτιά δεν το βάζω, αλλά από την μέχρι τώρα στάση του πατέρα και προπονητή θέλω να πιστεύω πως ο ίδιος ο αθλητής δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
  Το θέμα είναι περίπλοκο και από την ανακοίνωση προκύπτει πως ο πατέρας-προπονητης κάνει τις σωστές κινήσεις και δεν ξεφτιλίζεται όπως άλλοι.

  Το πρώτο πρόβλημα στην ανίχνευση βρίσκεται στα εργαστήρια. Το ξέρουν πολλοί από εμάς που έκαναν χρήση αιματολογικών εξετάσεων και βρήκαν διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικά εργαστήρια ενώ δεν θα έπρεπε. Συμβαίνει, είναι φυσιολογικό. Οπότε μια δεύτερη εξέταση από ένα άλλο εργαστήριο είναι επιβεβλημένη.

  Το δεύτερο έχει να κάνει με τα συμπληρώματα διατροφής που σίγουρα θα έκανε χρήση ο αθλητής. Έχει αποδειχθεί πως ένα ποσοστό ~15% των συμπληρωμάτων αυτών είναι "μολυσμένα' με αναβολικές και άλλες απαγορευμένες ουσίες, είτε από λάθος, είτε σκόπιμα (link σελ. 19). Σκόπιμο επομένως είναι να αναλύσουν τι καταναλώθηκε και από που ώστε να εξακριβώσουν την πηγή του κακού.

  http://www.dopinginfo.de/rubriken/07_info/NEM_Braun_2010.pdf

  Αν όλες αυτές οι κινήσεις αποδειχθούν καθαρές τότε μέσα στο "κόλπο" πρέπει να είναι και ο πατέρας-προπονητης. Είναι αδιανόητο για έναν προπονητή αυτού του επίπεδου να μην καταλάβει την απότομη αύξηση των ικανοτήτων του αθλητή του.

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 27/07/2012 08:31:52

  Αν ο πατέρας του γνώριζε ότι έπαιρνε το αναβολικό και δεν τον σταματούσε, θέλει κρέμασμα!
  Τρελαίνομαι και μόνο στην ιδέα ότι ένας πατέρας θα έδινε στο γιο του αναβολικά.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ εναςάσχετος 27/07/2012 10:40:51

   Δεν έχεις ακούσει για πατεράδες που έβγαλαν τις κόρες τους στο κλαρί;
   Άσε που στην Ταϋλάνδη βγάζουνε παιδάκια!!!

 9. lord tanamo avatar
  lord tanamo 27/07/2012 09:36:41

  Μπα,μην τρελλαίνεσαι.Ένα από τα χειρότερα είδη ανθρώπων που υπάρχουν είναι οι γονείς (πατεράδες συνήθως)αθλητών που είναι και προπονητές τους.Νομίζουν ότι γέννησαν τον Θεό ή και κάτι παραπάνω.Δεν παίζονται με τίποτα αυτοί οι τύποι,τρελλοί τελείως (θυμηθείτε πατέρα Χούτο !).

  • GO avatar
   GO @ lord tanamo 27/07/2012 09:46:10

   Υπάρχουν και οι μητέρες θυγατέρων μανεκέν.

 10. Κώστας Ε.Χριστοδούλου avatar
  Κώστας Ε.Χριστοδούλου 27/07/2012 12:24:10

  Αλλος ένας ντοπαρισμένος Πασόκος !!! Δέν έχει τέλος ή Ντροπή .......

 11. Στάθης avatar
  Στάθης 27/07/2012 13:47:17

  Μα καλά καθόμαστε ακόμη και ασχολούμαστε με τον δήθεν "ερασιτεχνικό" "κλασικό" αθλητισμό;;;; Επί 40 χρόνια οι πρώην κομμουνιστικές χώρες με προεξάρχουσα την πάλαι ποτέ Αν. Γερμανία έκαναν τη ντόπα επιστήμη, κοροϊδεύοντας τους πάντες για τό δήθεν μεγαλείο του σοσιαλισμού....
  Σήμερα τα σκήπτρα τα έχουν οι Κινέζοι (όποιος τολμαει ας τα βάλει με την υπερδύναμη των 2 δις)...όλοι, οι πάντες!! Δεν πρόκειται να δώ τίποτα από "Ολυμπιακούς" αγώνες!!

  • abc avatar
   abc @ Στάθης 28/07/2012 10:58:39

   Μπράβο Στάθη, ούτε εγώ θα δώ τίποτα, όπως εδώ και 20 χρόνια δεν βλέπω αφού ξέρω οτι οι πρώτοι είναι σχεδόν πάντα ντοπέ και "ελέγχουν" μόνο αυτούς που θέλουν να αποκλείσουν...Δες και την παραπάνω ανάρτησή μου για την πρόταση Καραμανλή που είναι η μόνη λογική που ακούστηκε στον κόσμο μέχρι σήμερα. Τι πιο φυσιολογικό απ' το να γίνονται οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ολυμπία?

 12. Κωστας avatar
  Κωστας 27/07/2012 20:30:29

  Οι ξένοι σαμποτάρουν την Ελλάδα.
  Οι υπεύθυνοι της ΕΟΑ είναι ανθέλληνες.
  Αν ήταν ο Κακλαμανάκης δεν θα τον απέσσυραν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.