Διπλό ντόπινγκ στο στίβο
13/06/2014 16:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διπλό ντόπινγκ στο στίβο

Το μικρόβιο του ντόπινγκ ξαναμολύνει τον ελληνικό αθλητισμό. Δυο θετικά δείγματα ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ ότι βρέθηκαν κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ. Πρόκειται για τα πρώτα δείγματα και πλέον αναμένεται και η ανάλυση των δεύτερων προκειμένου να πιστοποιηθεί αν οι συγκεκριμένοι αθλητές-τριες έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δυο δείγματα δεν είναι πρωτοκλασάτων αθλητών ωστόσο τα πλήρη στοιχεία τους θα ανακοινώσει ο ΣΕΓΑΣ αφού οριστικοποιηθούν ως θετικά και τα δεύτερα δείγματα. Το παράξενο είναι γιατί άργησαν τόσο πολύ να βγουν τα αποτελέσματα αφού χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις μήνες από την δειγματοληψία. Ένα ερώτημα που μπορεί να απαντήσει μόνο το ΕΣΚΑΝ που διενέργησε τους ελέγχους κατόπιν εντολής της Ομοσπονδίας.

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ για την ύπαρξη δύο θετικών πρώτων δειγμάτων σε ελέγχους ντόπινγκ, που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Όπως είναι γνωστό στο ΣΕΓΑΣ έχουμε αποφασίσει, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, να πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ύπαρξη θετικών δειγμάτων. Την ίδια ώρα δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό.

Μετά την εξέταση των δευτέρων δειγμάτων θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς διαδικασία”.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.