
Γελοία μετάφραση για να πλήξουν τον Αντετοκούμπο
Με μια τουλάχιστον αστεία παραποίηση της πραγματικότητας προσπαθούν ορισμένοι σε πείσμα του κοινού αισθήματος να πλήξουν τον Γιάννη Αντετοκούμπο και την οικογένειά του και τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται ακόμα πιο ρεζίλι.
Οι «προστάτες» του ελληνικού έθνους ανακάλυψαν ύβρεις κατά της Ελλάδας σε σύνθημα που είχε γραμμένο στην μπλούζα του ο Θανάσης Αντετοκούμπο (αδελφός του Γιάννη) κατά τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο ΝΒΑ.
Στην πλάτη λοιπόν της λευκής μπλούζας του έγραφε με χρυσά γράμματα “Greek Freak Nation” . Οι γνωστοί «φρουροί της Ελλάδας» έβαλαν τη φράση στην ηλεκτρονική μετάφραση του ίντερνετ και αφού ανακάλυψαν ότι... η Ελλάδα είναι ένα φρικτό κράτος άρχισαν να το προωθούν παντού στολίζοντας τα «αχάριστα» αδέλφια Αντετοκούμπο με ότι ρατσιστικό επίθετο κυκλοφορεί.
Δεν μπήκαν βέβαια καν στον κόπο να ρωτήσουν να μάθουν τι σήμαιναν τα χρυσά γράμματα στην πλάτη του Θανάση . Γιατί αν το έκαναν θα τους χάλαγε η συνταγή , θα πήγαινε στράφι η προπαγάνδα. Γιατί αν το έκαναν θα μάθαιναν ότι ”Greek Freak” που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «τρελός Έλληνας» είναι το παρατσούκλι του Γιάννη Αντετοκούμπο στο ΝΒΑ και ο αδελφός του Θανάσης πρόσθεσε το “Nation” γιατί παρόντος και του ίδιου δημιουργείται μια μικρή ελληνική κοινότητα στον λαμπερό κόσμο του ΝΒΑ. «Το κράτος του Έλληνα τρελού» λοιπόν κι όχι «Η Ελλάδα είναι ένα φρικτό έθνος» για να το καταλάβουμε καλά.
Δυστυχώς λοιπόν για όσους ονειρεύονται με δική τους μετάφραση τα χρυσά γράμματα του Θανάση , θα πρέπει να γυρίσουν πλευρό μπας και βγουν από τον εφιάλτη που ζουν . Ή αν δεν θέλουν ας ψάξουν κάτι πιο ευρηματικό γιατί με τόσο παιδιάστικα τρικ το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο την “Greek Freak” κοινότητα όχι μόνο στο ΝΒΑ αλλά σε όλο τον κόσμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ




ΣΧΟΛΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .
Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Freak ειναι το 'φρικιό' που λεμε εδω στην Ελλαδα και δεν νομιζω οτι ειναι και το καλυτερο να μας λενε ΕΘΝΟΣ ΦΡΙΚΙΩΝ....λιγος σεβασμος δεν βλαπτει, καλα τα εκατομμυρια και τα αμερικανικα φωτα αλλα μην καβαλαμε και το καλαμι...
Greek freak είναι το παρατσουκλι του πάιχτη όπως ελεγαν kill bil το Σπανουλη (και δεν διαμαρτηρηθηκαν οι Βασιλιδες οτι προτρέπουν να τους σκοτώσουν. Freak εχει και αλλές σημασίες οπως μανιακός με τη σημασια της προσηλωσης σε κατι (πχ fitness freak για αυτόν που ασχολειται με τη γυμανσιτκή) Το Nation μεταφραζεται σαν "ο λαός" όπως "ο λαός του θρύλου, του ΠΑναθηναικού της ΑΕΚ". Δεν ειπε κανενας για εθνος φρικων πιο πολύ ο λαός του Greek FREAK
Αφου εχουν δημοτικοτητα και παγκοσμια προσοχη θα μπορουσε να γραψει Macedonia is Greek η Return the marbles αλλα τους δινω το ελαφρυντικο της crazy νιοτης
Πρώτα από όλα ΔΕΝ είναι Έλληνες αλλά ελληνόφωνοι (και αυτό ελέγχεται) και δεύτερον γνωρίζουμε λίγα Αγγλικά και θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο το έθνος μας.
Τι δεν κατάλαβες από το άρθρο ; Το διάβασες εσύ και οι από πάνω ή απλά σχολιάζετε για της εντυπώσεις ; Ο Γιάννης αισθάνεται και είναι Έλληνας και στην Αμερική γίνεται θρύλος, μπράβο στον αρθρογράφο που ξεκαθάρισε το θέμα.
*Τις ...εντυπώσεις ...διορθώνω Και να συμπληρώσω.Οι ομογενείς μας στην Αμερική μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Αντετοκούμπο. Τους κάνει περήφανους και αυτό μου αρκεί για να του πω και εγώ μπράβο.
Είναι πιο πολύ Έλληνας από σένα. 1ο Γιατί έτσι αισθάνεται 2ο Γιατί έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα από πολλούς άλλους. 3ο Γιατί επιμένει και σήμερα στην Ελληνοφροσύνη του που τον αγκάλιασε η Αμερική.
Έλεος με τους "σχολιαστές" της πλάκας. Αγγλικά της κακιάς ώρας προφανώς ξέρουν όσοι δεν κατάλαβαν τι έγραφε ο άνθρωπος. Η περίπτωση Αντετοκούμπο δείχνει πως δεν μπορούμε να βάλουμε όλους του λάθρο σε ένα κουβά. Άρα να σκεφτούμε πολύ σοβαρά και οργανωμένα (ναι, εντάξει, λέμε τώρα) τι θα κάνουμε και πως θα διαχειριστούμε αυτό το θέμα. Κι από την άλλη πλευρά, σας υπενθυμίζω πως ο "Έλλην" είναι αυτός που έχει λάβει την "Ελληνική Παιδεία".
Μακαρι να γινει μοδα το "greek freak nation" και να φοραμε ολοι τετοια t-shirts για να λυσσαξουν οι κομπλεξικοι λαθρο-ελληνες.
Μα ναι, καλά τα λένε οι γνήσιοι απόγονοι των Καφρογραικύλων. Είναι γνωστό εξάλλου στους αιώνες οτι τα κύρια χαρακτηριστικά των Ελλήνων ανέκαθεν υπήρξαν η μικροψυχία, η εσωστρέφεια, η συκοφαντία, η φοβία,η χαμέρπεια,η θρασυδειλία, η αξεστοσύνη, η ασέβεια και η αναξιοπρέπεια. Ξέρουν αυτοί. Είναι όλοι τους πολύ βαθείς γνώστες της Ιστορίας, διαθέτουν υψηλότατο IQ και αξιοθαύμαστο ήθος.
Αστοιχείωτοι και επιπόλαιοι αυτοί που έγραψαν την κριτική. Η πραγματικότητα είναι ότι το παρατσούκλι "Greek Freak" (Ελληνας Φρικιό) είναι όντως ρατσιστικό έναντι του Αντετοκούμπο όμως και όχι του Ελληνικού Έθνους. Κι αυτό διότι -για όσους έχουν επαφή με την αμερικανική διάλεκτο- το παρατσούκλι αυτό εκλαμβάνεται από τους Αμεριακάνους με τη έννοια ότι ο Αντετοκούμπο για "Έλληνας είναι Φρικιό". Με άλλα λόγια ο Σπανούλης ή ο Στογιάκοβιτς δεν θα είχαν ποτέ το παρατσούκλι αυτό καθώς δεν θα είχε κανένα νόημα γι΄αυτούς... ενώ στα μάτια του τυπικού Αμερικάνου (είτε λευκού είτε μαύρου) πως να το κάνουμε... ο Αντετοκούμπο δεν τους βγάζει τον τυπικό Ελληνα που έχουν στο μυαλό του είτε των κλασσικών είτε των σύγχρονων χρόνων... Σαν ο Βαγγελης Βενιζέλος να παιρνε την Ιαπωνική Υπηκοότητα για να αγωνιστεί ως Ιάπων στο Παγκόσμιο Πάλης ... ως Vageliveni Zelo... Αυτόν οι Αγγλοσάξονες θα τον αποκαλούσαν Japanese Freak. Να γιατί Greek Freak λοιπόν... Όντως είναι ρατσιστικό αλλά για το Αντετοκούμπο και για κανέναν άλλο. Οσοι γνωρίζουν Αγγλικά δεν έχουν ανάγκη ούτε από τις επεξηγήσεις των καναλιών, οι οποίες πολύ κακό κάνουν τόσο στα δυο αυτά παιδιά, όσο και στα αισθήματα της κοινής γνώμης με το να πιπιλάνε καθε δυο μέρες τα αυτιά του κόσμου με το τι έκανε ο Γιάννης και τι ο Θανάσης.