Ασπιρίνη αντί για εφαρμογή των νόμων
26/02/2015 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασπιρίνη αντί για εφαρμογή των νόμων

Με μια ασπιρίνη , το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βγει από την εντατική...

(Ανανεωμένο) Με μια ασπιρίνη , το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βγει από την εντατική. Χθες, λίγη ώρα πριν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ανακοινώσει την διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας , αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στη Λαμία έπεφτε το ξύλο της αρκούδας.

Σε πρωτάθλημα της Football League, της Β΄Εθνικής δηλαδή, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο μέτρο της διακοπής που εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Όχι ότι θα γινόταν κάτι παραπάνω αλλά η βία στο ποδόσφαιρο δεν είναι «προνόμιο» της μεγάλης κατηγορίας, δυστυχώς. Και η βία δεν μπορεί να εξαλειφθεί με το κομμάτι.

Η χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης ήταν λανθασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της. Καταρχήν όπως αναφέραμε και παραπάνω η διακοπή δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνει όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου και να περιλαμβάνει μόνο τη βιτρίνα του. Είναι σα να μας ενδιαφέρει μόνο αυτό που φαίνεται και όχι το περιεχόμενο.

Από εκεί και πέρα. Η λύση της διακοπής έχει δοκιμαστεί και στο πρόσφατο παρελθόν και το μόνο που χάθηκε ήταν χρόνος και τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση θα μπορούσε χωρίς καμία διακοπή χωρίς φανφάρες και κάμερες να κάνει το εξής απλό. Να εφαρμόσει τους νόμους που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και που παραμένουν στα ντουλάπια των υπουργείων και τον φορέων. Να «ξεπαγώσει» τα θέματα που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη, να βρει που πήγαν τα κονδύλια για τις κάμερες στα γήπεδα, να εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά στους συνδέσμους των οπαδών, να παρέμβει σε όσους παράγουν βία , ακόμη κι αν χρειάζεται να παρέμβει στον Τύπο.

Και ασφαλώς όλα αυτά να μην τα κάνει μέσα σε μια εβδομάδα . Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που θα επανεξεταστεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτα δεν θα έχει γίνει . Και το πρωτάθλημα θα πάρει ακόμη μια αναβολή και όλοι θα λέμε «επιτέλους ένα μέτρο για την πάταξη της βίας στα γήπεδα».

Οι νόμοι υπάρχουν, η βία παραμένει γιατί δεν εφαρμόζονται. Ας το καταλάβουν επιτέλους.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές 25/02/2015 23:24:08

    Το να μην παίζεις μπάλα είναι κακό για όλους.Παίκτες,προπονητές,φιλάθλους,τηλεθεατές.Αυστηρές τιμωρίες για όλους,αποκλεισμός απο τα Ευρωπαικά έσοδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.