Αποκλειστικό:Εισαγγελέας καλεί τους «σωτήρες» του αθλητισμού
11/06/2014 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκλειστικό:Εισαγγελέας καλεί τους «σωτήρες» του αθλητισμού

Η ώρα που κάποιοι «σωτήρες» του ελληνικού αθλητισμού θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν έφτασε.

Η ώρα που κάποιοι «σωτήρες» του ελληνικού αθλητισμού θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν έφτασε. Η Πολιτεία αποφάσισε να δώσει τέλος στην ανοχή και την αδιαφορία και ξεκινάει έρευνα σε βάθος για τους παράγοντες που διαχειρίζονταν εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού από το 2004 μέχρι και σήμερα. Και αναμένεται να βγουν πολλοί.....λαγοί.

Σύμφωνα λοιπόν με εξαιρετικά επείγον έγγραφο της ΓΓΑ με θέμα Παροχή στοιχείων που αποκαλύπτει σήμερα το antinews.gr και σε εντολή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών καλούνται όλες οι Ομοσπονδίες και Σωματεία να καταθέσουν αναλυτικό κατάλογο – πίνακα στον οποίο να εμφαίνονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ενεστώσας διαμονής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων σας που κατείχαν τα αξιώματα του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα, Αντιπροέδρου, Ειδικού Γραμματέα, Ταμία, Εφόρου κατά το χρονικό διάστημα 2004 – 2013.

Η κλήση πήγε ήδη σε 71 Αθλητικές Ομοσπονδίες και Σωματεία που λαμβάνουν επιχορήγηση από την Πολιτεία ενώ έχει τη μορφή κατεπείγοντος αφού τα στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν ως την Πέμπτη 12/6 στην ΓΓΑ.

Και από εκεί και μετά θα ξεκινήσουν τα ωραία αφού όλοι όσοι διατέλεσαν σε αυτές τις θέσεις για την συγκεκριμένη δεκαετία θα ελεγχθούν για παράνομο πλουτισμό, για τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν το διάστημα αυτό καθώς και για πιθανές άλλες αξιόποινες πράξεις που μπορούν να έχουν γίνει με χρήματα του δημοσίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ενέργεια αυτή είχε ζητήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των προτάσεων που είχε κάνει για την εξυγίανση του αθλητισμού ενώ ήταν και μια από τις πρώτες δεσμεύεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των επιχορηγήσεων με στόχο τα χρήματα του ελληνικού λαού να καταλήγουν στους αθλητές κι όχι σε τσέπες τρίτων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσπρος Καβαλάρης avatar
    Άσπρος Καβαλάρης 11/06/2014 16:15:48

    Να ρωτήσω γιατί η ερευνα ξεκινά από το 2004 και όχι π.χ. από το 2000; Ή το 1996;

  2. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
    ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 11/06/2014 22:14:55

    Τι μπάχαλο είναι αυτό ? Η Εισαγγελία ρωτάει τις Ομοσπονδίες για το ποιοί είναι οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι κλπ. Το ΥΠΠΟ δεν τους ξέρει ? Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ομοσπονδία της ποδηλασίας. Τα σωματεία που διατηρούν αντίστοιχα τμήματα, ψηφίζουν για την διοίκηση της Ομοσπονδίας τους. Αυτοί που εκλέγονται συγκροτούν το ΔΣ της Ομοσπονδίας, εκλέγουν τον Πρόεδρο κλπ. Ως εδώ μια χαρά. Μετά το κράτος δια του ΥΠΠΟ αρχίζει και στέλνει λεφτά, λεφτά των φορολογούμενων. Σε ποιόν τα στέλνει. Δεν ξέρει ? Δεν υπάρχει Διεύθυνση του ΥΠΠΟ, έστω Τμήμα, που να ασχολείται με την χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών ? Δεν γίνεται έλεγχος ? Δεν δίνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας αναφορά στο ΥΠΠΟ για το πώς και που ξοδεύτηκαν τα λεφτά ? Μπορεί δηλ. το ΔΣ της Ομοσπονδίας να αποφασίσει να αγοράσει 5 Mercedes για τις ανάγκες της Ποδηλασίας ? Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος που λειτουργεί το κύκλωμα αυτό και γιατί το ΥΠΠΟ δεν ξέρει τα ονόματα των προέδρων των Ομοσπονδιών ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.