Ανακωχή αλλά μέχρι πότε για τους "αιώνιους";
03/04/2014 19:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανακωχή αλλά μέχρι πότε για τους "αιώνιους";

Παλιές αξέχαστες στιγμές «αιώνιας» έντασης έζησε το ελληνικό ποδόσφαιρο το μεσημέρι της Πέμπτης κατά την διάρκεια του ΔΣ της Σουπερ Λιγκ όταν αποφάσισαν να παραστούν αμφότεροι οι πρόεδροι Ολυμπιακού και Παναθηναικού. Στα θετικά η ανακωχή στις εμπρηστικές ανακοινώσεις.

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος το τελευταίο διάστημα προτιμούν να στέλνουν τους εκπροσώπους τους στα συμβούλια της Λίγκας και κυρίως να μην συναντιούνται αφού οι σχέσεις τους , από τότε που ο πρώτος ανέλαβε τον Ολυμπιακό κι αποχώρησε κι από τον ΣΚΑΙ , μόνο καλές δεν είναι.

Τα θέματα όμως της διαιτησίας αλλά και της πρότασης που έχει φέρει ο Ολυμπιακός στο τραπέζι για την δημιουργία Β΄ ομάδων από τις ομάδες της Σουπερ Λίγκ που θα αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες τους έφερε μέχρι το Μαρούσι.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους δυο άνδρες να λογομάχησαν έντονα για τα θέματα διαιτησίας καθώς και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να προτείνει την συνεργασία της ΕΠΟ με ξένους αρχιδιαιτητές προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερο κύρος οι ορισμοί των διαιτητών καθώς και μεγαλύτερη ισχύ.

Το συγκεκριμένο θέμα έμεινε σε επίπεδο συζήτησης , μεγάλη κουβέντα όμως έγινε και για τις εμπρηστικές ανακοινώσεις που έχουν επιδοθεί κατά καιρούς σχεδόν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος. Για το συγκεκριμένο θέμα αποφασίστηκε από κοινού να σταματήσουν άπαντες αυτή η τακτική συντασσόμενοι στην λογική του τέλους της απαξίωσης του προιόντος που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα προχώρισαν και στην εκδοση ανακοίνωσης η οποία αναφέρει:

"Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εκπροσωπήθηκε το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League (πλην της ΠΑΕ Απόλλων).

Παρέστησαν –μεταξύ άλλων- οι κ.κ. Αλαφούζος, Βρύζας, Μαρινάκης.

Εκτιμήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των ΠΑΕ ότι η πρακτική του τελευταίου διαστήματος με τις εκατέρωθεν δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του Πρωταθλήματος της Super League και συγκεκριμένων ΠΑΕ-Μελών της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν εν τέλει το οικοδόμημα ολόκληρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα, σε συναινετικό κλίμα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων θεσμικών θεμάτων του εν γένει χώρου του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε να γίνει η σχετική συζήτηση εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε όπως η ως άνω πρακτική των δηλώσεων παύσει άμεσα, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος"

Προσωρινή ανακωχή λοιπόν αλλά μέχρι πότε;