22/06/2010 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναγνωρίσθηκε ο 'εφευρέτης' της βουβουζέλας

Ν.Αφρική: Ευαγγελική Εκκλησία της Ν. Αφρικής αναγνωρίσθηκε ως ο 'εφευρέτης' της βουβουζέλας και συνήψε συμφωνία για την επίσημη κατασκευή της.

Ευαγγελική εκκλησία στη Νότιο Αφρική έκλεισε συμφωνία με τον επίσημο κατασκευαστή της βουβουζέλας, καθώς της αναγνωρίσθηκε η πατρότητα της «εφεύρεσης» της καραμούζας που αρέσκονται να φυσούν οι φίλαθλοι στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο μέρη.

«Πλέον θεωρούμαστε οι επίσημοι εφευρέτες της βουβουζέλας. Στο εξής πρόκειται να συνεργασθούμε», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ενώχ Μθέμπου, εκπρόσωπος της Εκκλησίας των Βαπτιστών της Ναζαρέτ στην Ινάντα, κοντά στο Ντέρμπαν. Κατά τον ίδιον, σύντομα πρόκειται να υπάρξει και σχετική συνάντησή τους για να επικυρωθεί η συμφωνία.

«Η κύρια ανησυχία μας επί του παρόντος είναι να καταφέρουμε να κλείσουν τα παράνομα εργαστήρια κατασκευής τους και οι κινεζικές εταιρείες που την παράγουν σε φθηνές τιμές. Πρόκειται για ένα αμιγώς νοτιοαφρικανικό όργανο και η παραγωγή του ξεφεύγει από κάθε έλεγχο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Νιλ βαν Σάλκβικ, διευθυντής της Masincedane Sport, της εταιρείας που παράγει την πλαστική παραλλαγή της βουβουζέλας εδώ και μία δεκαετία, επιβεβαίωσε την ύπαρξη συμφωνίας, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Ο ίδιος ο βαν Σάλκβικ μυήθηκε στο όργανο αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ποδοσφαιριστής στις μικρές κατηγορίες και ξεκίνησε την κατασκευή του από το 2001. Με μία επιτυχημένη προώθηση, το προϊόν αυτό επιβλήθηκε στα στάδια κατά τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών τον περασμένο χρόνο και πλέον μέσω του Μουντιάλ έχει κατακτήσει όλον τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εκκλησίας, που αναμειγνύει τη χριστιανική πίστη με τις παραδόσεις των Ζουλού και ιδρύθηκε το 1910, η βουβουζέλα ανακαλύφθηκε από τον θεμελιωτή της Αϊζάια Σέμπε, τον οποίον το ποίμνιό του λατρεύει ως τον αφρικανό Μεσσία. Στις τελετές τους, τα μέλη της εκκλησίας χρησιμοποιούν το μονοφωνικό τούτο πνευστό όργανο, κατασκευασμένο από κέρατα αντιλόπης, ή σακχαροκάλαμο.

Στη δεκαετία του ʼ80, οι υποστηρικτές της ποδοσφαιρικής ομάδας Αμαζούλου του Ντέρμπαν υιοθέτησαν τη βουβουζέλα, της οποίας η χρήση επεκτάθηκε και σε άλλες ομάδες, όπως των Κάιζερ Σεφς, ενός εκ των μεγάλων συλλόγων του Σοβέτο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 22/06/2010 18:01:10

    η βουβουζέλα πιάνει τα 127 ντεσιμπέλ και το νούμερο αυτό είναι κατά 27 ολόκληρα ντεσιμπέλ επάνω από το επίπεδο θορύβου που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη ακοής μέσα σε 15 λεπτά της ώρας. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες διαρκούν 90 λεπτά!

  2. Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση 23/06/2010 10:11:51

    Στην ψήφιση του ασφαλιστικού όλοι με βουβουζέλες στα θεωρεία της Βουλής...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.