Έχαψαν αμάσητο ψευδές δημοσίευμα για τον ΟΠΑΠ
05/02/2014 17:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχαψαν αμάσητο ψευδές δημοσίευμα για τον ΟΠΑΠ

Σάλος προκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες όταν γνωστά και «έγκυρα» sites σήκωσαν μια είδηση που έκανε αίσθηση. «Εισαγγελέας αναλαμβάνει την υπόθεση της πώλησης του ΟΠΑΠ. Επίκεινται συλλήψεις;» έγραφαν οι «έγκυροι» δημοσιογράφοι προκαλώντας πανικό στην αγορά καθώς όλοι αναρωτήθηκαν τι ήταν αυτή η «βόμβα». Όλοι στην πιάτσα ήξεραν ότι η υπόθεση της πώλησης του ΟΠΑΠ είχε κλείσει εδώ και καιρό από δικαστικής άποψης και δεν υπήρχε καμιά άλλη εξέλιξη. Όλα νόμιμα και κανονικά αποφάνθηκαν οι δικαστικοί λειτουργοί και δεν είχε αλλάξει κάτι.

Οι «έγκυροι» όμως δημοσιογράφοι το μόνο που έκαναν ήταν να χάψουν αμάσητο ένα δημοσίευμα του άλλου «έγκριτου» μέσου, των Financial Times. Κάποια δημοσιογράφος – ανταποκρίτρια στην Αθήνα ονόματι Kerin Hope, έγραψε πως ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Γιάννης Σέβης έχει βάλει στο μικροσκόπιο την πώληση του 33% του Οργανισμού στην Εmma Delta. Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα φυσικά αφού όπως τελικά διαπιστώθηκε η έρευνα που είχε κάνει ο κ. Σέβης έκλεισε και τίποτε δεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο κανενός.

Όμως, η Κέριν ... Ελπίδα (Hope) έδωσε ελπίδα σε κάτι άσχετους της δημοσιογραφίας να τραβήξουν ακόμη περισσότερο το σκοινί και να μιλήσουν μέχρι και για επικείμενες συλλήψεις. Οι FT έγιναν ξεφτίλα διεθνώς και θα πρέπει να βγάλουν ανακοίνωση που να λένε πόσο ρόμπες είναι, αλλά οι εγχώριοι παπαγάλοι που τρώνε κανναβούρι τι θα πρέπει να κάνουν; Και ο ΟΠΑΠ τι πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει όλους αυτούς που επιχειρούν να την απαξιώσουν;

Ίσως η λύση είναι μία. Να πάρει φόρα ο Μελισσανίδης και οι συνέταιροί του, να ανοίξουν τα «μαύρα» βιβλία του ΟΠΑΠ και να μάθουμε όλοι ποιοι ήταν οι νταβατζήδες, εκδότες και δημοσιογράφοι που «λαδώνονταν» κανονικά επί χρόνια από τον Οργανισμό. Κάποιοι που έκανα περιουσίες με τα λεφτά του ΟΠΑΠ και τώρα φτύνουν εκεί που έγλειφαν διότι δεν τους κάνει τα χατίρια ο νέος ιδιοκτήτης.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι, εντός κι εκτός Ελλάδας, που προσπαθούν να στήσουν τις νέες «παράγκες» και τους εκβιασμούς και να αρπάζουν ευρώ από τον ΟΠΑΠ. Έχουν γνώση οι φύλακες. Άμα βγουν τα στοιχεία για τις «χορηγίες» ετών θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης Γιαννόπουλος avatar
  Δημήτρης Γιαννόπουλος 06/02/2014 04:49:27

  Οι Financial Times ειναι απο τις πλέον έγκυρες εφημερίδες παγκοσμίως. Τα ρεπορτάζ τους επιβεβαιώνονται καθημερινά και γι' αυτο πολλοί τους μισούν θανάσιμα. Η Amerindian Hope, χρόνια ανταποκρίτρια τους στην Ελλαδα, μέτρα σειρά επιτυχιών και δεν έχει διαψευστεί ακόμα σε σημαντικό ρεπορτάζ. Γι' αυτό θα θέλα οι συντάκτες του antinews να μας εξηγήσουν γιατί τόσο μίσος και ιερή οργή κατα της εφημερίδας. Για τον κύριο Μελισσανίδη υπάρχουν ανοιχτές ουκ ολίγες καταγγελίες και η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ έχει αμφισβητηθεί απο πέρσι όταν και έγινε. Αν υπάρχει εισαγγελέας που θεωρεί ότι πρέπει να ελεγχθεί, καλώς να το πράξει. Γιατί θα πρέπει να αθωωσουμε εμείς προκαταβολικά τον κύριο Μελισσανίδη.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Δημήτρης Γιαννόπουλος 06/02/2014 07:00:44

   Λυπάμαι αλλά είσθε εντελώς άσχετος με το θέμα, αν όχι κάτι άλλο. Χθεσινή είδηση: Στο αρχείο έχει τεθεί ηέρευνα τωνΕισαγγελέωνΔιαφθοράς που αφορούσε την πώληση του ΟΠΑΠ στη συμμετοχική κοινοπραξία EMA Delta.
   Ηδικογραφίατέθηκεστοαρχείοκαθώςστηνυπόθεσηδεν προέκυψαναξιόποινες πράξεις πουνασυνδέονταιμετηνιδιωτικοποίησητουΟΠΑΠ, όπωςαποφάνθηκεοεπίκουροςεισαγγελέαςδιαφθοράςΓιάννηςΣέβης πουδιενήργησε προκαταρκτικήεξέταση.
   ΑντικείμενοτηςέρευναςτουΕισαγγελέαήταναντοτίμηματης πώλησηςήτανεύλογοκαιανυπήρξαν παρατυπίεςστηδιαδικασία.
   Η προκαταρκτικήεξέτασηείχεξεκινήσει πριναπόμερικούςμήνεςμεαφορμήσχετικέςκαταγγελίες. Οκ.Σέβηςέκρινεότιαπότηνμελέτητωνστοιχείωνδεν προέκυψανστοιχεία πουναδικαιολογούντηνάσκησηδιώξεων. ΝασημειωθείότισυνεχίζεταιαπότουςΕισαγγελείςΔιαφθοράςηέρευνα πουαφοράτηνμεταβίβασητηςΕλληνικάΛαχείαΑΕ. αλλάκαιέρευνα πουαφοράχορηγίεςτουΟΠΑΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.