Έρχονται οι Βιονικοί Ολυμπιακοί
28/03/2014 09:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται οι Βιονικοί Ολυμπιακοί

Σκοπός των αγώνων είναι να δώσουν την ευκαιρία του συναγωνισμού σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν πριν και φυσικά να προωθηθούν οι υποστηρικτικές συσκευές νέας τεχνολογίας

Το πρώτο Cybathlon, οι Ολυμπιακοί Αγώνες για βιονικούς αθλητές, θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία τον Οκτώβριο του 2016. Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν «άθλημα» στο οποίοι οι ανταγωνιστές θα ελέγχουν ένα avatar, μέσω μιας εγκεφαλικής διεπαφής. Θα υπάρξουν επίσης αγώνες οι συμμετέχοντες θα φορούν προσθετικά άκρα και εξω - σκελετούς.

Το Cybathlon θα φιλοξενείται από το Ελβετικό Εθνικό Κέντρο Επάρκειας και Έρευνας και οι διοργανωτές του ελπίζουν ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον στο πως η ανθρώπινη τεχνολογία βελτιώνει την απόδοση. Ο αγώνας της εγκεφαλικής διεπαφής μέσω υπολογιστή έχει σχεδιαστεί για όσους συμμετέχοντες είναι παράλυτοι από το λαιμό και κάτω.

Πώς θα συμμετέχουν; Ελέγχοντας ένα avatar σε ένα παιχνίδι αγώνων υπολογιστή, μέσω ακουστικών που θα συνδέουν τον εγκέφαλο με έναν υπολογιστή.

Θα υπάρξουν επίσης αγώνες για εκείνους που έχουν προσθετικά μέλη, εξωσκελετούς και αναπηρικά αμαξίδια. Οι βοηθητικές συσκευές που θα φορούν οι αθλητές μπορεί να είναι είτε αυτές που διατίθενται ήδη στο εμπόριο ή πρωτότυπες από ερευνητικά εργαστήρια.Θα υπάρχουν δύο μετάλλια για κάθε αγώνα, ένα για τον πιλότο, όπως θα αποκαλείται ο κάθε συμμετέχων, και ένα για την εταιρεία που ανέπτυξε τη συσκευή. Σκοπός των αγώνων είναι να δώσουν την ευκαιρία του συναγωνισμού σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν πριν και φυσικά να προωθηθούν οι υποστηρικτικές συσκευές νέας τεχνολογίας.

http://www.bbc.com/news/technology-26766095

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.