Έρχεται απαγορευτικό από UEFA
02/05/2015 12:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται απαγορευτικό από UEFA

Με σενάριο επιστημονικής φαντασίας μοιάζει πλέον η συμφωνία Πολιτείας και UEFA για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στον Σταύρο Κοντονή μετά την αποστολή των μεταφρασμένων κειμένων που έστειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά το κλίμα και η κατάληξη που αναμένεται να έχουν τα πράγματα είναι πλέον φανερά.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε εξαπολύει νέα επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού κατηγορώντας τον ότι παίζει με τη φωτιά, καθώς την κατηγορεί αναίτια ότι θα είναι αυτή υπεύθυνη εάν έλθει μια αποβολή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι ότι με τη διατύπωση στο άρθρο 15, παράγραφος 2, του νέου αθλητικού νομοσχεδίου: «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ΕΠΟ, στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος», προσδιορίζεται πλέον το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, μετά την κατάργηση της παραγράφου 12 του άρθρου 29 στον νόμο του 2006.

Όμως παγκόσμια και ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη διατύπωση, καθώς θεωρούν ότι θα τεθεί θέμα για το πότε θα υπερισχύει ο νόμος και πότε το αυτοδιοίκητο και δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν κάτι τέτοιο. Θα προτείνουν, λοιπόν, αναδιατύπωσή του, τονίζοντας τις συνέπειες αν δεν γίνει δεκτή.

Πάμε λοιπόν σε μια ολομέτωπη σύγκρουση , εκεί που φαινόταν ότι τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους, με συνέπειες ανυπολόγιστες και μάλιστα σε μια πολύ ευαίσθητη εποχή αφού μπαίνουμε πλέον σε τροχιά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.