Άτακτη υποχώρηση Κοντονή
06/05/2015 11:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άτακτη υποχώρηση Κοντονή

Παρά τις «λεβεντιές» του...

«Ας μας αποκλείσουν, εμείς δεν υποχωρούμε, γιατί πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο».

Τάδε έφη… Κοντονής ο οποίος εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Η περήφανη στάση, η αξιοπρέπεια απέναντι στους δουλοπρεπείς, στους Γερμανοτσολιάδες και στους μνημονιακούς είναι προσωποποιημένη πλέον. Δύο είναι οι υπουργοί της υπερήφανης στάσης της κυβέρνησης που θα μείνουν στην ιστορία για την… αδιάλλακτη στάση τους: Ο ένας είναι ο Βαρουφάκης που θα έσκιζε τα μνημόνια και που δεν ήθελε τα λεφτά αλλά αξιοπρέπεια.

Ο άλλος είναι ο Κοντονής που θα τσάκιζε τους διεθνείς θεσμούς του ποδοσφαίρου, την FIFA, UEFA κ.λπ. Τον πρώτο ξέρετε τι τον έκανε ο πρωθυπουργός. Οι άλλοι διαπραγματεύονται και ο Βαρουφάκης κόβει βόλτες από Αίγινα μέχρι Παρίσι.

Ο Κοντονής άραγε έπειτα από αυτή την τεράστια επιτυχία που κατέγραψε ποια μοίρα του επιφυλάσσεται; Για όσους δεν το γνωρίζουν από χθες… δεν έχουμε Grexit. Όχι οικονομικό αλλά αθλητικό. Παρά τις «λεβεντιές» του Κοντονή τελικά η περήφανη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε ατάκτως.

Όπως όλοι έχουν δει, το αθλητικό νομοσχέδιο, που εισάγεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση έγινε… κουρελού. Επί της αρχής άλλο νομοσχέδιο ψήφισαν οι βουλευτές και τώρα θα κληθούν να ψηφίσουν άλλο. Γιατί; Μα γιατί εστάλη στους…. Θεσμούς του αθλητισμού, το διάβασαν αυτοί, έπαθαν ταράκουλο και αμέσως…. ξύρισαν τον Κοντονή. Του το επέστρεψαν ως απαράδεκτο, γεμάτο με μπλάνκο με διορθώσεις και του είπαν: «Εμείς αυτό θέλουμε. Πάρτο και κάνε ότι σε φωτίσει ο… Μαρξ. Αν το θέλεις έτσι τότε θα παίζετε μπάλα και μπάσκετ μόνοι σας στις αλάνες».

Το είδε ο Κοντονής, ενημέρωσε τον… αρχιλεβέντη πρωθυπουργό που θα άλλαζε τούτο τον κόσμο, μπορεί και τον κόσμο στον πλανήτη Άρη, και είπε στον δύσμοιρο υπουργό του: «Σταύρο, χάσαμε» ή στην Συριζαίικη γλώσσα «Alexis – Stavros forget it».

Ο Κοντονής πήρε το πρώτο αεροπλάνο για τη Γενεύη, πήγε στους Θεσμούς να… διαπραγματευτεί και γύρισε με την ουρά στα σκέλια σε ότι αφορά τις λεβεντιές αλλά τουλάχιστον δεν έχουμε Grexit.

Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί δύο μήνες ο Κοντονής έχει γίνει το «κόκκινο πανί» του αθλητισμού; Γιατί έπρεπε να φάμε το χαστούκι το ξεγυριστό;

Μα γιατί έχουμε κυβέρνηση της αριστεράς που διαπραγματεύεται σκληρά και είναι περήφανη και αξιοπρεπής.

Η περίπτωση του αθλητισμού και του Κοντονή ίσως μοιάζει πολύ με το οικονομικό πρόβλημα το οποίο βεβαίως είναι πιο σύνθετο. Όμως, οδηγεί ακριβώς στο ίδιο αποτέλεσμα. Το ψέμα και η τσαμπουκαλίδικη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα στα βράχια ώστε στο τέλος να παρακαλάει για βοήθεια και για λύση. Αυτή είναι η αξιοπρεπής στάση. Να ικετεύουμε πότε θα μας λυπηθούν οι δανειστές, πότε οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, πότε ο Πλατινί, πότε ο Ντράγκι και ο Σόιμπλε.

Δεν ξέρουμε αν θα έχουμε Grexit στο ποδόσφαιρο ή στην οικονομία. Ίσως αυτό η χώρα να το αντέξει και να ξεκινήσει η ανάταξη του κράτους και του αθλητισμού. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κουρελαρία την εθνική αξιοπρέπεια, κι αυτό δεν συγχωρείται με τίποτα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.