Τρομερές αποκαλύψεις από τον Λάζαρο Κυρίζογλου - Με 500% επάνω το ιικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη πήγε η Κ. Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου! (VIDEOS)
03/12/2020 15:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρομερές αποκαλύψεις από τον Λάζαρο Κυρίζογλου - Με 500% επάνω το ιικό φορτίο στην Θεσσαλονίκη πήγε η Κ. Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου! (VIDEOS)

Ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε ότι «θα μεταφέρει και θα συζητήσει» το θέμα ματαίωσης του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου όταν, γεμάτοι αγωνία, ζήτησαν τη ματαίωση οι αυτοδιοικητικοί.

Και αμέσως μετά αρνήθηκε να τους δώσει επιδημιολογικά στοιχεία που με την ίδια αγωνία ζητούσαν Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι για να ξέρουν τι γίνεται ανά Δήμο ώστε να ληφθούν άμεσα και κυρίως στοχευμένα υγειονομικά μέτρα.

«Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και απόρρητα!» ήταν η απάντηση του Υφυπουργού στους αυτοδιοικητικούς άρχοντες που κάθονταν ήδη σε αναμμένα κάρβουνα.

Η αγωνία τους χτυπούσε κόκκινο γιατί ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου είχε φέρει τα αποτελέσματα της έρευνας στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

«500% επάνω το ιικό φορτίο!»

Όλα αυτά συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Το τι έγινε στη σύσκεψη περιγράφει (VIDEO) o Λάζαρος Κυρίζογλου που εκλέγεται δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης για πέντε συνεχείς τετραετίες.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε αμέσως από τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά να μην γίνει ο τριήμερος εορτασμός του Αγίου Δημητρίου και να μην πάει στη Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όταν μάλιστα ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου έδειξε στους παριστάμενους το έγγραφο με το «500% πάνω το ιικό φορτίο» και διευκρίνισε ότι αυτά ήταν στοιχεία προηγούμενων ημερών όλοι πλέον ζήτησαν από τον Υφυπουργό νέα αυστηρά μέτρα και κυρίως να μην γίνει ο τριήμερος εορτασμός του πολιούχου της συμπρωτεύουσας ούτε το ταξίδι της Προέδρου.

O Υφυπουργός απάντησε ότι «θα μεταφέρει» όσα του έλεγαν οι αγωνιούντες αυτοδιοικητικοί και αποχώρησε.

Η επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε κανονικά, το ιικό φορτίο στα λύματα ανέβαινε και την ίδια ώρα γίνονταν «πάρα πολύ λίγα tests» όπως λέει η καθηγήτρια Αθηνά Λινού (VIDEO).

«Και έτσι πέρασαν 12 ημέρες και 12 νύχτες μέχρι να ανακοινωθεί το lockdown στις 3 Νοεμβρίου» συμπληρώνει ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Δείτε τα VIDEOS από την εκπομπή «Με το γάντι»: