Το Left.gr κάνει λόγο για «πραξικόπημα της Δεξιάς» στη Βενεζουέλα!
20/04/2017 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Left.gr κάνει λόγο για «πραξικόπημα της Δεξιάς» στη Βενεζουέλα!

Θέση υπέρ του Νικολάς Μαδούρο παίρνει το site του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, σε άρθρο με τίτλο "Μαίνεται η ένταση στη Βενεζουέλα - Οι τσαβίστας στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος της Δεξιάς"! Το άρθρο γράφει για τις αναταραχές και τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας, επισημαίνοντας όμως ότι οι νεκροί είναι και από τις δύο πλευρές. Όπως γράφει: "Παραμένει το σκηνικό έντασης, στη Βενεζουέλα: 3 νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων από υποστηρικτές του Μαδούρο αλλά και από οπαδούς της αντιπολίτευσης". Και συνεχίζει: "'Η ειρήνη θριάμβευσε ξανά ενάντια στις προσπάθειες της δεξιάς να σπείρει την τρομοκρατία στη χώρα', το μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας ο οποίος επανέλαβε ότι ο Χούλιο Μπόρχες, πρόεδρος του κοινοβουλίου, θα πρέπει να διωχθεί για 'έκκληση για πραξικόπημα'".

"Όπως καταγράφει το Telesur, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης πλημμύρισαν τους δρόμους της Βενεζουέλας διαδηλώνοντας ενάντια στο 'πραξικόπημα της Δεξιάς'. Ο Ν. Μαδούρο, μιλώντας στη μεγάλη συγκέντρωση, κατηγόρησε εκ νέου τις ΗΠΑ για υποστήριξη στο πραξικόπημα […] Η τελευταία επίθεση κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Μαδούρο ξέσπασε σε μια καθοριστική συγκυρία για τη χώρα, καθώς η Δεξιά έχασε το 'παράθυρο' της καθαίρεσης στα μισά της προεδρίας, που θα προκαλούσε σήμερα προεδρικές εκλογές" γράφει το Left. Συνοδεύει μάλιστα τις παρατηρήσεις με βίντεο που δείχνουν τους δρόμους πλημμυρισμένους από οπαδούς του Τσάβες.

Στη συνέχεια, επικαλούμενο ξένα ΜΜΕ, κάνει και μία αναφορά στα …γεγονότα, γράφοντας για τη μαζική διαδήλωση της αντιπολίτευσης και τους θανάτους από κυβερνητικές πολιτοφυλακές…

Την Τετάρτη 19 Απριλίου έγινε η μαζικότερη συγκέντρωση πολιτών εναντίον του Μαδούρο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να συλληφθούν δεκάδες από την αστυνομία της Βενεζουέλας.