Το φάντασμα του Εσκομπάρ... πλανάται  πάνω από τις τηλεοπτικές άδειες
23/08/2016 20:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το φάντασμα του Εσκομπάρ... πλανάται πάνω από τις τηλεοπτικές άδειες

Η ανακοίνωση έχει μεγάλη σημασία. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ θα συζητήσει την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες την Παρασκευή 26 Αυγούστου, δηλαδή τέσσερις μόνο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη κρίσιμη δημοπρασία. Η ακρόαση για τη χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής περί αναστολής διενέργειας της δημοπρασίας λόγω των εκκρεμών ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, ενώπιον της Δικαστικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ακρόαση αφορά σε όλους τους αιτούντες, ωστόσο, είναι άγνωστο αν τελικά η απόφαση θα εκδοθεί πριν από τον διαγωνισμό.

Σημειώνεται πως η τελευταία φάση του διαγωνισμού για την κατακύρωση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρωί της 30ης Αυγούστου και σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο το πρωί της επομένης, γεγονός που προκαλεί ήδη θύελλα διαμαρτυριών από τις υποψήφιες εταιρείες για την οργάνωσή της.

Όμως, απορίας άξιο είναι πώς το ΣτΕ δεν θα εκδώσει απόφαση και θα επιτρέψει να γίνει ο διαγωνισμός. Κι αν δηλαδή ολοκληρωθεί η διαδικασία και το δικαστήριο αποφασίσει ότι έπρεπε να ανασταλεί τότε τι θα συμβεί; Θα έχει γίνει ο διαγωνισμός αλλά τα προσωρινά μέτρα θα έχουν εκδοθεί μετά; Είναι επιβεβλημένο, επομένως, να βγει απόφαση πριν ξεκινήσει η διαδικασία γιατί αλλιώς η κατάσταση σοβαρεύει και θα πρέπει να αμφισβητήσουμε και τους δικαστές. Γιατί η κυβέρνηση προχωρά εσπευσμένα στον διαγωνισμό ενώ γνωρίζει ότι πρέπει να βγει δικαστική απόφαση; Μήπως ξέρει κάτι άλλο που δεν ξέρουμε εμείς οι…κοινοί θνητοί; Μήπως δηλαδή έχει καμιά δικαστική απόφαση στο τσεπάκι της; Μήπως προκαταβάλλει τις αποφάσεις των δικαστών και σπεύδει να κλειδώσει έναν διαγωνισμό και να σφραγίσει έτσι μια διαδικασία που αμφισβητείται πλέον κι από τους ίδιους του διαγωνιζόμενους;

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ουδόλως ενδιαφέρει τον κόσμο με τα τόσα προβλήματα που έχει. Για την κυβέρνηση όμως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και ίσως το τελευταίο χαρτί που παίζει. Πως θα κυβερνήσει π.χ. αν γίνει ο διαγωνισμός αλλά το ΣτΕ τον ακυρώσει γιατί το Σύνταγμα λέει ότι αυτός πρέπει να διεξάγεται μόνο από την ανεξάρτητη αρχή, δηλαδή από το ΕΣΡ κι όχι από τον καναλάρχη; Σκεφτείτε μόνο τις προσφυγές και τα πρόστιμα που θα πρέπει να πέσουν. Σκεφτείτε το Mega π.χ. πόσα εκατομμύρια θα ζητήσει αποζημίωση. Σκεφτείτε τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους πώς θα έβγαιναν στα κάγκελα κατά Παππά, Σπίρτζη, Κρέτσου και της λοιπής κομπανίας.

Αλλά μήπως η κυβέρνηση έχει άλλο σχέδιο; Μήπως ακόμη και η δήλωση της χρονιάς για Κολομβία και Εσκομπάρ είναι μέρος του σχεδίου που λέει ότι καταρρέει ο διαγωνισμός και η κυβέρνηση βγαίνει και λέει ότι την πολεμά η διαπλοκή και δεν αντέχει; Μήπως επικαλεστεί δηλαδή την κατάρρευση όλου αυτού του οικοδομήματος για να πάει σε εκλογές και να δραπετεύσει από την σκληρή πραγματικότητα;