Το διαδίκτυο θα φιμώσει τους αριστερούς γκαιμπελίσκους
20/10/2015 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το διαδίκτυο θα φιμώσει τους αριστερούς γκαιμπελίσκους

Ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Τα κανάλια, οι εφημερίδες, τα sites και τα ραδιόφωνα έχουν μετατραπεί σε μέσα άσκησης πίεσης στην εξουσία, σε απομύζηση διαφημίσεων και σε επιχειρηματικά νταραβέρια τα οποία γίνονται για να ενισχυθούν τα γνωστά και μη γνωστά τζάκια.

Όχι μόνο δεν είναι αγγελικά πλασμένος ο κόσμος αλλά μάλλον είναι ένα βήμα πριν τη μαφία που στην Ελλάδα είναι και ανεξέλεγκτη.

Το μεγάλο λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν ότι ποτέ δεν έκαναν κάτι για να δημιουργήσουν ένα κλίμα διαφάνειας στο χώρο των media. Ποτέ δεν τα έβαλαν με τους παλιούς και νέους καναλάρχες, ποτέ δεν προσπάθησαν να βάλουν κανόνες, να πληρώσουν όσα χρωστάνε οι επιχειρηματίες, να βγουν τα απόβλητα που έχουν μπει στο χώρο, να πάνε φυλακή οι εκβιαστές και τα λαμόγια, οι λαθρόβιοι και τα παράσιτα.

Έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο κ. Παππάς να κάνει το αυτονόητο. Να καταθέσει ένα νομοσχέδιο το οποίο επικοινωνιακά το «πουλάει» ως μεγάλη τομή, ως μεταρρύθμιση και ως... έκρηξη δημοκρατίας και διαφάνειας. Εμφανίζεται η κυβέρνηση και ειδικά ο... αντ’ αυτού ως υπερασπιστές της καθαρότητας στα μέσα ενημέρωσης, κάτι σαν... σταυροφόρος της διαφάνειας και μαχητής της διαπλοκής.

Δεν αξίζει τον κόπο να υπεισέλθουμε στην ουσία του νομοσχεδίου. Υπάρχουν, όμως, πολλά που πρέπει να βάλουμε ως ερώτημα.

Το πρώτο είναι γιατί το νομοσχέδιο να κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και το Σάββατο να γίνει νόμος του κράτους. Προς τι αυτή η σπουδή; Μήπως για επικοινωνιακούς λόγους τώρα που η φοροκαταιγίδα πλησιάζει; Ή μήπως για να μην υπάρχει καλή ενημέρωση και ενδελεχής έλεγχος από την αντιπολίτευση; Μήπως κρύβεται κάτι που δεν πρέπει να μάθουμε όλοι;

Το δεύτερο είναι οι άδειες που θα δοθούν. Δεν λένε πόσες θα είναι αυτές, στα δάκτυλα του ενός χεριού, διαμηνύουν από την κυβέρνηση. Το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει ο Παππάς και το ερώτημα είναι: «Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, τι θα κάνει ο Παππάς;» Μήπως ο αριθμός των αδειών είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης κάτω από το τραπέζι; Του στυλ «σου δίνω, μου δίνεις, τα βρίσκουμε στη μέση;» Γιατί μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω υπουργός που έχει πάρει πάνω του όλο το σχέδιο για τα ΜΜΕ, έχει κάνει συναντήσεις, μυστικές και χωρίς το φως της ημέρας με τους παλιούς αλλά και με νέους καναλάρχες. Αν τα πάρε – δώσε δείχνουν διαφάνεια εσείς θα το κρίνετε. Όταν, όμως, πιέζεις για το πόσα κανάλια θα λειτουργούν, ποιες προδιαγραφές θα έχουν και όταν «φωτογραφίζεις» συγκεκριμένους επιχειρηματίες που δεν σου αρέσουν και πρέπει να τους διώξεις για να έλθουν άλλοι, τότε υπάρχει μείζον θέμα αδιαφάνειας και δημοκρατίας.

Το τρίτο είναι αν αληθεύουν οι φήμες που ακούγονται ότι επιχειρηματίες που έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυριαρχήσει στην εξουσία ενδιαφέρονται για τηλεοπτικές άδειες.

Άραγε θα αντικαταστήσουμε τους υπάρχοντες «κακούς» ιδιοκτήτες με άλλους που ίσως αποδειχθούν χειρότεροι; Άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ένα δικό του σύστημα διαπλοκής πολιτικής και μέσων ενημέρωσης απολύτως ελεγχόμενων από την αριστερή κυριαρχία; Άραγε η εγκαθίδρυση ενός «κράτους Τσίπρα» περνά μέσα από τον έλεγχο των media. Ο Παππάς και ο Τσίπρας να ορίζουν ποιοι θα επενδύσουν, πόσα, με ποιους τρόπους και έχοντας πάντα τον «εκβιασμό» του κράτους; Όταν δηλαδή το κράτος θα παρεμβαίνει με τόσο προκλητικό τρόπο σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα (όπως δυστυχώς έχει καταντήσει η δημοσιογραφία) ποιος θα έρθει να επενδύσει, πέραν των «στημένων» από τον ΣΥΡΙΖΑ επενδυτών;

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο συγκεκριμένος τομέας θέλει έλεγχο και διαφάνεια. Πρέπει και οι καναλάρχες να πληρώνουν ό,τι πρέπει να πληρώνουν, πρέπει να εξυπηρετούν τα δάνεια που πήραν, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και πρέπει να σταματήσει αυτή η άθλια σχέση πολιτικής και media, με «κουμπάρο» τις τράπεζες. Όμως, σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα το κάνει. Οι κινήσεις του δείχνουν σπουδή για να ελεγχθεί ο χώρος των media και να περάσει η αριστερή προπαγάνδα ευκολότερα στον κόσμο. Δεν θέλουν αντίθετες φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές «αριστερές ΕΡΤ» θέλουν.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από τα ανεξάρτητα μέσα, όπως πολλά sites. Εκεί δεν μπορούν να τους φιμώσουν οι αριστεροί γκαιμπελίσκοι. Τα κανάλια και οι εφημερίδες θα απαξιώνονται συνεχώς, όμως, ο κόσμος θα καταφεύγει για ενημέρωση εκεί που θα υπάρχει ελευθερία. Το ίντερνετ δεν μπορεί να κοπεί από κανέναν νέο... Κιμ της Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικ avatar
  Νικ 21/10/2015 01:15:09

  Ευτυχώς που υπάρχει και το ίντερνετ δείτε τα χάλια της ΕΡΤ γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε.
  Μόνη ελπίδα το ελεύθερα σαϊντς και λέω ελεύθερα γιατί η διαφήμιση έχει μπει και εκεί.
  Μπράβο σε εσάς για το έργο σας!
  Μακάρι να το ακολουθήσουν και άλλοι.

 2. amarilis avatar
  amarilis 21/10/2015 05:41:34

  Ο περισσότερος κόσμος θα ζει στο σκοτάδι της άγνοιας, αν χαθεί και αυτός ο υποτυπώδης πλουραλισμός που υπάρχει σήμερα. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι στην πλειονότητα τους, ενώ οι νεότεροι πολλές φορές δε μπαίνουν στη διαδικασία να ψάξουν στο διαδίκτυο, να διαβάσουν και να κρίνουν, γιατί ακόμα και αυτό απαιτεί κόπο, προτιμώντας δυστυχώς την "έτοιμη" τροφή που τους δίνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.