Τηλεοπτικες άδειες: Υπέρ της απόρριψης των προσφυγών η εισήγηση στο ΣτΕ
13/10/2016 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τηλεοπτικες άδειες: Υπέρ της απόρριψης των προσφυγών η εισήγηση στο ΣτΕ

Στην «μάχη» νομικών επιχειρημάτων που δόθηκε χθες επί 5,5 ώρες, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου ανέπτυξε όλα τα νομικά ζητήματα και σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να κηρυχθούν απαράδεκτες οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Ωστόσο, στην αυριανή συνεδρίαση στις 9:30 το πρωί ξεκινάει στην ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας ο δεύτερος γύρος στη μάχη των νομικών επιχειρημάτων για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Εκεί, αναμένεται να υπάρξει η κρίσιμη ψηφοφορία επί της εισήγησης. Εάν οι δικαστές συμφωνήσουν με την πρόταση του εισηγητή τότε η υπόθεση - όπως λένε νομικοί - μπορεί και να τελειώσει αύριο και θα ξανανοίξει τον Ιανουάριο οπότε και έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν οι προσφυγές σε βάρος της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Εάν το δικαστήριο έχει την άποψη ότι παραδεκτά κατατέθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης του νόμου, τότε οι δικαστές θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή της συνταγματικότητας ή όχι του επίμαχου νόμου.

Σε αυτή την την περίπτωση, θα χρειαστούν και άλλες διασκέψεις όπως εξηγούν δικαστικές πηγές, αφού τα θέματα που έχουν τεθεί από τις δύο αντίπαλες πλευρές είναι πολλά.

imerisia.gr