Τηλεοπτικές άδειες: Απάτη σε πόθεν έσχες πλειοδότη;
14/09/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τηλεοπτικές άδειες: Απάτη σε πόθεν έσχες πλειοδότη;

Μια αποκάλυψη – βόμβα έκανε το Star κι αν αληθεύουν αυτά τότε η παρέα του Παππά θα πρέπει να πάει να ζητήσει έναν... παπά για να εξομολογηθεί ή να βρει εκκλησία να κρυφτεί. Σύμφωνα με το κανάλι, συμφερόντων Βαρδινογιάννη που έμεινε εκτός αδειών και από τότε κάνει αντάρτικο, ο έλεγχος του πόθεν έσχες όσων πλειοδότησαν για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έγινε με τον τρόπο που περιγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Στη συνεδρίαση στις 9 Σεπτεμβρίου εξετάσθηκε η επάρκεια των περιουσιακών μέσων του κάθε επιχειρηματία, για να αποκτήσει την άδεια, αλλά όχι και η προέλευσή τους.

Όπως αποκάλυψε ο Τέλλογλου: «Αν εγώ είχα πάρει μία τηλεοπτική άδεια με την επίκληση οικοπέδων φίλου μου, τα οποία έχουν εκτιμηθεί όπως μαθαίνω μάλιστα και από τράπεζα, αυτή η υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 που αποδέχθηκε η επιτροπή διενέργειας του κανονισμού στις 9 Σεπτεμβρίου και εμφανίζεται και ως “έλεγχος πόθεν έσχες”, πιθανόν και να αρκούσε σε αυτή τη φάση. Στην επόμενη όμως θα δημιουργούσε ένα τεράστιο αλαλούμ, με υπερθεματιστές που θα πρέπει να εξηγήσουν τα ανεξήγητα χρέη, πολλαπλάσια των σημερινών σε τράπεζες και δημόσιο».

Με απλά λόγια καταγγέλλεται πως ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες συμπλήρωσε το πόθεν έσχες του με οικόπεδα που δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά σε φίλο του. Και είτε δεν έγινε κανείς έλεγχος για την προέλευση των χρημάτων είτε γνωρίζει η κυβέρνηση την απάτη. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται, αν ισχύει, για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων.

Η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία από τα πόθεν έσχες και των τεσσάρων. Να δούμε όλοι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα κι αν υπάρχουν λαθροχειρίες. Γιατί αν επελέγη ο έλεγχος των χρημάτων χωρίς να πιστοποιείται η προέλευσή τους τότε κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να έχει φέρει χρήματα «μαύρα», από ναρκωτικά, λαθρεμπόριο ή δεν ξέρουμε τι άλλο. Τότε που θα έβρισκε τόπο να σταθεί ο Παππάς και οι παπατζήδες που τον περιτριγυρίζουν;