Θ. Αναστασιάδης: Ο πρωθυπουργός ξέρει το πόρισμα, γι’ αυτό το περιμένει με χαρά
18/10/2016 16:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θ. Αναστασιάδης: Ο πρωθυπουργός ξέρει το πόρισμα, γι’ αυτό το περιμένει με χαρά

Για "βαριά πολιτική διάκριση στα ΜΜΕ σήμερα" και ιδιαίτερη μεταχείριση του ιδίου, μίλησε ο πρόεδρος και μέτοχος του Πρώτου Θέματος, Θέμος Αναστασιάδης, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων που δόθηκαν προς κόμματα και ΜΜΕ. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε σχέση με τη διαπλοκή και κάλεσε την κυβέρνηση να "προσέξει μην υποπέσει η ίδια σε διαπλοκή στην προσπάθειά της να την καταπολεμήσει".

Εξήγησε ότι το Πρώτο Θέμα εξυπηρετεί όλα του τα δάνεια και είναι το μέσο με τις "ισχυρότερες εγγυήσεις" σήμερα, ενώ άφησε υπαινιγμούς για διαφορετική μεταχείριση του Πρώτου Θέματος και πολική παρέμβαση στο έργο και την κρίση της Επιτροπής αναφερόμενος στο εκπεφρασμένο στη βουλή ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την παρουσία του ιδίου στην Επιτροπή. "Δεν έχει ξανασυμβεί" είπε χαρακτηριστικά "να υπάρχει "δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού στη βουλή γιατί δεν έχει έρθει ο συγκεκριμένος μάρτυρας", αναφερόμενος στην παρουσία του ιδίου. "Μου δίνει την εντύπωση ότι δημιουργείται κάποιο κλίμα, δεν γίνεται να μην ρώτησε για κανέναν άλλο. Γιατί δεν αναρωτήθηκε για άλλον παρά μόνο για μένα, τι ιδιαίτερη αξία έχω εγώ;”, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει το πόρισμα για το Πρώτο Θέμα για αυτό και το "περιμένει με χαρά". "Πιστεύω ότι ο κ. πρωθυπουργός θεωρεί δεδομένο το πόρισμα για αυτό το περιμένει με χαρά", δήλωσε χαρακτηριστικά παραπέμποντας σε σχετική δήλωση του πρωθυπουργού στη βουλή: "Θα δούμε το πόρισμα και θα γελάσουμε πολύ". "Γιατί όμως αυτή η μεταχείριση η διαφορετική;" διερωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης.

Δεν έχουμε σχέση με τη διαπλοκή – προσέξτε εσείς μην υποπέσετε

Ο κ. Αναστασιάδης αρνήθηκε κάθε σχέση με τη διαπλοκή, κάνοντας λόγο για "διαχρονικούς και διακομματικούς διωγμούς κατά του Πρώτου Θέματος, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του". Το απέδωσε δε "στην ανέλπιστη και μεγάλη επιτυχία του μέσου που εκπροσωπεί", καθώς και στα "χτυπήματα που κατά καιρούς αυτό έχει δώσει στη διαπλοκή μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας".

Πρόσθεσε μάλιστα πως και σήμερα το Πρώτο θέμα είναι στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε είναι γνωστό ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. "Προσωπικά εγώ έχω υποστεί τους περισσότερους έλεγχους από όλους τους δημοσιογράφους", τόνισε.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση μάλιστα είπε ότι θα πρέπει να προσέξει την προσπάθειά της να καταπολεμήσει τη διαπλοκή. "Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα δημιουργείται νέα διαπλοκή", είπε, ενώ πρόσθεσε "προσέξετε μην υποπέσετε σε διαπλοκή και αυτό φαίνεται από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών".

"Βαριά πολιτική διάκριση στα ΜΜΕ σήμερα"

Ερωτηθείς σχετικά με τα έσοδα της εφημερίδας του από την κρατική διαφήμιση, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι "Το Πρώτο Θέμα λαμβάνει κρατική διαφήμιση μικρότερη από αυτήν που του αντιστοιχεί", ενώ ερωτηθείς σχετικά εξέφρασε την εκτίμηση ότι "γίνονται πολιτικά παιχνίδια σήμερα. Πάντα γίνονταν".

Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε πολιτικό πρόσωπο που παρενέβη για να λάβει δάνειο το Πρώτο Θέμα, ο κ. Αναστασιάδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. "Θα ήμασταν ευτυχείς αν παίρναμε μια εγγυητική επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή, για να πάρουμε δάνειο", είπε με νόημα.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για "βαριά πολιτική διάκριση στα ΜΜΕ σήμερα", ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση μέσου με μικρή κυκλοφορία που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην κρατική διαφημιστή πίτα το 2016. "Το 2016 πρωταθλητής εσόδων είναι μια εφημερίδα με μίνιμουμ κυκλοφορία φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ – να στείλετε εκεί εισαγγελέα", δήλωσε.

Δεν θα βρείτε παρανομία στο "Πρώτο Θέμα"

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε πολλές φορές κατά την κατάθεσή του ότι όλα τα δάνεια της εφημερίδας είναι εξασφαλισμένα και εξυπηρετούνται. "Δεν θα βρείτε καμία παρανομία στο Πρώτο Θέμα", τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως έχει μπει εγγύηση ολόκληρη η κυκλοφορία, το σήμα (και όχι μόνο της εφημερίδας) η οποία εξακολουθεί να εμφανίζει κέρδη εν μέσω κρίσης. Άλλωστε σύμφωνα με τον ίδιο "η ασθενέστερη εγγύηση σήμερα είναι να έχεις ένα ακίνητο".

"Δεν υπάρχει κανένα δάνειό μας που να μην είναι απολύτως εξασφαλισμένο. Έχουμε τις περισσότερες εγγυήσεις από οποιονδήποτε άλλο όμιλο", υπογραμμίζοντας παράλληλα πως: "υπάρχει αυξημένη πίεση στις τράπεζες ακόμα και για την τελευταία δραχμή του Πρώτου Θέματος".

Γνωρίζουμε ότι μας παρακολουθούν όλες οι αρχές της χώρας, και αυτές που πρέπει και αυτές που δεν πρέπει. Έχουμε τα πάντα σε πλήρη τάξη, δεν υπάρχει μέσο με ισχυρότερες εγγυήσεις από το Πρώτο Θέμα", επανέλαβε.

capital.gr