Στις 16 Απριλίου δικάζεται ο Κ. Βαξεβάνης μετά τη μήνυση Σαμαρά
26/02/2018 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις 16 Απριλίου δικάζεται ο Κ. Βαξεβάνης μετά τη μήνυση Σαμαρά

Σε ρητή δικάσιμο στις 16 Απριλίου θα δικαστεί ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και όρισε ρητή δικάσιμο. Στη συνέχεια διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου αμέσως μετά την αθώωση του από το εφετείο για μήνυση σε βάρος του από την σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

Αποχωρώντας ο κ. Βαξεβάνης είπε προς τους δημοσιογράφους "καλή τύχη στον κ. Σαμαρά, έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες κατηγορίες.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης συνελήφθη μετην αυτόφωρη διαδικασίαέξω από το Εφετείο Αθηνών μετά τη μήνυση που κατέθεσε χθες σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η σύλληψη του έγινε λίγα λεπτά μετά την αθώωση για τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Τον δημοσιογράφο περίμεναν έξω από δικαστική αίθουσα αστυνόμοι του ΑΤ Αμπελόκηπων.

Ο κ. Σαμαράς τον μήνυσε για ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, την οποία χαρακτηρίζει "προκλητικά προσβλητική".

Η σύλληψη του κ. Βαξεβάνη έγινε αμέσως μετά την κατά πλειοψηφία αθώωση του από το Τριμελές Εφετείο από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών για δημοσίευμα στο περιοδικό Hotdoc.

capital.gr