Σε εξέλιξη η... mega-li ΔΟΛιότητα
25/05/2017 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε εξέλιξη η... mega-li ΔΟΛιότητα

Πολύ χοντρό παιχνίδι γίνεται τις τελευταίες ώρες στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, μετά το deal Σαββίδη – Μπόμπολα για το Mega και τον επικείμενο πλειστηριασμό του ΔΟΛ την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Η μάχη για την απόκτηση του μεγάλου καναλιού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με παζάρια πάνω και κάτω από το τραπέζι και με ένα σκληρό μπρα ντε φερ με τις τράπεζες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα... πατατράκ.

Οι πληροφορίες λένε ότι έγινε ένα πρώτο ραντεβού του κατόχου πλέον του 20% του Mega με τον Βαρδινογιάννη. Στόχος ήταν να διερευνηθεί η πιθανότητα της απόκτησης από τον Σαββίδη του 33% περίπου των μετοχών που κατέχει ο Βαρδινογιάννης στο μεγάλο κανάλι. Τα πρώτα ποσά έπεσαν στο τραπέζι και τα παζάρια συνεχίζονται. Οι φήμες λένε ότι ο Βαρδινογιάννης ζητά περισσότερα από τα 15 εκατ. που ακούστηκαν, μεταξύ αυτών και χρήματα για το Star που θα χάσει με την αναγέννηση του Mega. Σε κάθε περίπτωση η απάντηση που πρέπει να δώσει θα δοθεί μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Κι αυτό γιατί αν ο Σαββίδης πάρει στα χέρια του το 33% τότε γίνεται απόλυτος κυρίαρχος με 53% στο κανάλι και δεν θα χρειαστεί να πάει να «χτυπήσει» τον ΔΟΛ στον πλειστηριασμό που θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι είτε θα βρεθεί αγοραστής για το Συγκρότημα είτε ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και ο ΔΟΛ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο λουκέτου, μέχρι τον επόμενο πλειστηριασμό. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο να επαληθευτούν οι φήμες για είσοδο του Β. Μαρινάκη ή άλλου «παίκτη» στον ΔΟΛ, όμως, το να αγοράσει κάποιος το 22% του Ψυχάρη στο Mega, όταν κουμάντο θα κάνει ο Σαββίδης, είναι μάλλον μια όχι και τόσο καλή επιχειρηματική κίνηση.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι τραπεζίτες ακόμη ψάχνονται για το πώς έγινε η αγοραπωλησία του 20% των μετοχών που κατείχε ο Πήγασος στο Mega. Γιατί δεν ήταν ενεχειριασμένες οι μετοχές όταν η εταιρεία χρωστά δεκάδες εκατομμύρια; Γιατί οι τράπεζες δεν απαίτησαν εδώ και μήνες να δεσμευτεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο;

Η συμφωνία που έγινε ήταν απολύτως νόμιμη από την πλευρά των επιχειρηματιών, αλλά τι έκαναν οι τραπεζίτες για να την εμποδίσουν και να μη χάσουν ένα ισχυρό χαρτί;

Γύρω από το Mega βεβαίως παίζεται ένα άλλο παιχνίδι, σχετικά με την τύχη του ΔΟΛ και του Πήγασου αν βγουν από αυτές τα ποσοστά στο κανάλι. Πέντε εφημερίδες, site, περιοδικά και πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι είναι στον αέρα κι αν κλείσουν δεν θα κάνει εντύπωση σε κανέναν. Το αντίθετο. Η κυβέρνηση θα έχει πετύχει μεγάλη νίκη και διπλή. Θα έχει δώσει στον εκλεκτό Σαββίδη το Mega και ταυτόχρονα θα «πουλήσει» στον ελληνικό λαό τη μάχη κατά της διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης. Θα λέει ότι έκλεισε τα Νέα, το Έθνος, το Βήμα κ.λπ., θα λέει ότι νίκησε τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη, θα περηφανεύεται ότι τα' βαλε με τα παλιά τζάκια της διαπλοκής και τους κατατρόπωσε.

Έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας το επόμενο διάστημα. Όσο κι αν φωνάζει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα εδώ έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτο σκάνδαλο, ηθικό κατά κύριο λόγο. Αλλά ποιος θα ψάξει, ποιος εισαγγελέας θα ερευνήσει τι ακριβώς παίχτηκε στις πλάτες των εργαζόμενων πρωτίστως και των τραπεζών που χάνουν εκατομμύρια δευτερευόντως;