Σάλος από τον αποκλεισμό διαπιστευμένων συντακτών από τον Χρ. Σπίρτζη
16/04/2018 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλος από τον αποκλεισμό διαπιστευμένων συντακτών από τον Χρ. Σπίρτζη

Πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων φαίνεται ότι επιχειρεί να επιβάλει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εντολοδότησε, σήμερα, το γραφείο Τύπου του υπουργείου και των ελεγχόμενων από αυτό εταιρειών ΟΣΕ και ΣΤΑΣΥ να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αχιλλέα Τόπα από την επίσημη ενημέρωση.

Το θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό μετά την ανάρτηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, σύμφωνα με την οποία η "υπηρεσία Τύπου του υπ. Υποδομών ανακοίνωσε στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Αχιλλέα Τόπα ότι εφεξής δεν πρόκειται να ενημερώνεται για τις δράσεις του Υπουργείου με εντολή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη".

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, το υπουργείο Υποδομών εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για fake news. "Σχετικά με ερώτημα που τίθεται από δημοσιογράφους για ανύπαρκτο θέμα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Πρόκειται για ένα ακόμη Fake News από συγκεκριμένα άτομα του τηλεοπτικό σταθμού ΣΚΑΙ, ότι δήθεν αποκλείονται από την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Δε συμβαίνει και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση".

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σπίρτζης ανοίγει, αναίτια, μέτωπο με λειτουργούς του Τύπου. Τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε πει προς δημοσιογράφο, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι "Εάν είχατε άδεια άσκησης, θα σας την παίρναμε".

Ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει τα εξής:"Λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κου Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου. Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη. Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού.

Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή.

Όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Πριν λίγο το υπουργείο εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να μην λαμβάνω ενημέρωση".

capital.gr