Ποια Ακρίτα και Κρουστάλλη; Δείτε τι έγινε με συνταξιούχο και τον Αυτιά!   (VIDEO)
21/12/2020 12:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια Ακρίτα και Κρουστάλλη; Δείτε τι έγινε με συνταξιούχο και τον Αυτιά! (VIDEO)

Ένα αποκαλυπτικό VIDEO για το δόγμα «Όλα τα κανάλια, μια φωνή» προέκυψε από την εκπομπή «Με το γάντι» που παρουσιάζει ο Αργύρης Ντινόπουλος στο ALERT.

Οι περιπτώσεις των δημοσιογράφων Ακρίτα (ΤΑ ΝΕΑ) και Κρουστάλλη (ΤΟ ΒΗΜΑ) αποδεικνύονται απλώς κορυφή του παγόβουνου.

Από κάτω υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις «κομμένων» από την τηλεόραση με πρωτοβουλίες δημοσιογράφων που μετατρέπονται σε αυτόκλητους αρωγούς και ευφάνταστους παράγοντες της εξουσίας, αντί να την ελέγχουν.

Το «θέμα» βγήκε από τον Αργύρη Ντινόπουλο, δημοσιογράφο και πρώην υπουργό Εσωτερικών στην τελευταία (προ ΣΥΡΙΖΑ) κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο τέλος μιας συνέντευξης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Αριστοτέλη Κάντα ο Ντινόπουλος τον ρώτησε «Δεν μου λες, ο Αυτιάς σε έχει φωνάξει τώρα τελευταία να πας να τα πεις;»

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Κάντας: Τον πήρα τηλέφωνο και του λέω γιατί μας εξαφάνισες από την εκπομπή σου; Τέσσερα χρόνια που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και χτύπαγα τον Αλέξη μια από εδώ και μια από εκεί, βούλιαζα τον Κατρούγκαλο και του έλεγα τι μας κάνεις, κάθε Σαββατοκύριακο με είχες στην εκπομπή σου. Σήμερα που θέλω να βγω και να πω για την καθυστέρηση των συντάξεων...

Ντινόπουλος: Και τι σου είπε;

Κάντας (γέλια): Τι να μου πει; Είναι ο κορωνοϊός μου λέει και δεν μπορείς να έρθεις στην εκπομπή.

Προηγουμένως ο Αριστοτέλης Κάντας είχε καταφέρει καίριο πλήγμα στο αφήγημα του επιτελικού και ψηφιακού κράτους κάνοντας λόγο για απόλυτο χάος στο Γενικό Λογιστήριο, στο ΝΑΤ και στον ΟΓΑ όπου «φάκελοι είναι στοιβαγμένοι στους διαδρόμους, ενώ στον ΟΓΑ στο τμήμα έκδοσης συντάξεων βρίσκεται ένας υπάλληλος για όλη την Ελλάδα».

Κατά τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης «το τελευταίο 9μηνο η κατάσταση έχει χειροτερεύσει παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό», ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την υπηρεσία έκδοσης επικουρικών συντάξεων ιδιωτικών πρακτόρων και υπαλλήλων του ΕΤΕΑΕΠ στην Καλλιθέα (Ευαγγελιστρίας 1) την οποία επισκέφθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και στην οποία όπως είπε «από 30 υπαλλήλους υπήρχαν μόνον 2».

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη Κάντα το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ) είναι 370.000, ενώ (εκτός από την περίπτωση Αυτιά) έκανε και μια άλλη αποκάλυψη.

Όπως είπε «ένας στοιχειωδώς έμπειρος υπάλληλος με το που βλέπει τα δικαιολογητικά τα οποία υποβάλει ο συνταξιούχος καταλαβαίνει αμέσως έστω και κατά προσέγγιση το ύψος της σύνταξης την οποία δικαιούται».

Και συμπλήρωσε: «Μασημένο φαγητό τους πηγαίνουμε! Το να καθυστερεί η απονομή της σύνταξης 3 και 4 χρόνια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λεφτά και γι’ αυτό βγάζουν τις συντάξεις λίγες-λίγες».

Ο Αριστοτέλης Κάντας υποκαθιστώντας στην ουσία τηλεοπτικές κάμερες (και ρεπόρτερ) που έχουν «εξαφανίσει» το θέμα έδωσε την ακόλουθη περιγραφή της κατάστασης στις υπηρεσίες έκδοσης συντάξεων.

«Και δεν σηκώνουν και τα τηλέφωνα! Τηλέφωνο δεν απαντάν και με το δίκιο τους. Όταν ο υπάλληλος έχει 50 αιτήσεις δεξιά, 50 αιτήσεις αριστερά και 100 αιτήσεις στο κέντρο που να μπορέσει ο υπάλληλος να σηκώσει το τηλέφωνο. Πήγα εκεί και ούτε να μου μιλήσουν δεν μπορούσαν».

Δείτε πρώτα το VIDEO (0.48’’) με την περιγραφή της συνομιλίας Κάντα-Αυτιά από τον ίδιο τον Αριστοτέλη Κάντα και αμέσως μετά το VIDEO (12’.16’’) με όλη την συνέντευξή του.