Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
10/05/2021 15:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας

Απεβίωσε, τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Μαΐου, ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας, ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες στην ανάπτυξη της κυπριακής τηλεόρασης.

Ο Γιώργος Χουλιάρας έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 4 μήνες και νοσηλευόταν στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Αφήνει πίσω του σύζυγο και τέσσερα παιδιά τα δύο εξ αυτών ανήλικα.

Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του τηλεοπτικού σταθμού Mega Κύπρου, όπου με αυτοσχεδιασμό και πρωτοποριακές ιδέες δημιούργησε show ταλέντων, αλλά και τα reality της κυπριακής τηλεόρασης. Στη συνέχεια, εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» με μεγάλη επιτυχία.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Το αντίο της ΕΣΗΕΑ στον Γιώργο Χουλιάρα

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Γιώργο Χουλιάρα που «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

«Ο Γιώργος Χουλιάρας άφησε έντονο το αποτύπωμά του, όπου και εάν εργάστηκε. Οι παρεμβάσεις του, οι ιδέες και οι προτάσεις του επηρέασαν το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας αλλά και της Κύπρου, στην οποία είχε μια μακρόχρονη παρουσία» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της, ενώ παραθέτει ένα σύντομο βιογραφικό του:

«Ο Γιώργος Χουλιάρας γεννήθηκε στη Γουριά Αιτωλοακαρνανίας το 1954. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Μόσχας Μ.Β.Λομονοσόφ από το οποίο είχε πτυχίο και μάστερ ενώ τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1982 στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης". Το 1989 υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας, που δημιούργησε τον ραδιοφωνικό σταθμό "902 Αριστερά στα FM". Το 1991 εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού "MEGA" και εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος του ειδησεογραφικού τομέα για μία δεκαετία, μέχρι να αναλάβει διευθυντική θέση στην ΕΡΤ, την οποία υπηρέτησε επί χρόνια. Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό "ALPHA". Ανέλαβε στη συνέχεια τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού "MEGA" στην Κύπρο, με σημαντική επιτυχία, πριν αναλάβει την ευθύνη του σταθμού "SIGMA" της Κύπρου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ