Παραίτηση Τσακνή από ΕΡΤ με "πυρά" στην Κυβέρνηση
04/10/2017 12:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραίτηση Τσακνή από ΕΡΤ με "πυρά" στην Κυβέρνηση

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΡΤ, χθες το μεσημέρι,ο ΔιονύσηςΤσακνήςαμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής,Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ΝίκοΠαππά.

Ο κ. Τσακνής στη δήλωση παραίτησής του, εκτοξεύει "πυρά" εναντίον της Κυβέρνησης εγκαλώντας τη ότι έστερξε τον εκπρόσωπο του πιο " άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού" εννοώντας τον Π. Καλφαγιάννη, ο οποίος άφησε κατά τον πρώην πλέον, πρόεδρο της ΕΡΤ, "αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου".

Συγκεκριμένα, η δήλωση παραίτησης του κ. Τσακνή, έχει ως εξής:

"Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, "τη εξαιρέσει εμού".

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής

Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ"

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, καθώς η τοποθέτηση του ΔΣ της ΕΡΤ έγινε χθες, μέρα απεργίας της ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα να μην παραβρεθούν δημοσιογράφοι, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση... ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Αυτό φαίνεται να είναι που ξεχείλισε και το ποτήρι για τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, καθώς όταν ειπώθηκαν αυτά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους παριστάμενους τόσο από τη διοίκηση της ΕΡΤ όσο και από τους υπουργούς που ανέμενε αν μη τι άλλο να υπερασπιστούν τη θητεία του.

Τώρα αναμένονται εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς εκτός του Δ. Τσακνή έχει απομακρυνθεί προ ημερών και ο Μιχάλης Γρηγορίου (μέλος) κάτι που σημαίνει ότι το... νέο ΔΣ της ΕΡΤ είναι και πάλι λειψό.

capital.gr