Οι σημειώσεις του εκδότη της Ακρόπολης Τ. Μαυρίκου για τις συναντήσεις που ήθελε
01/03/2016 23:02
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι σημειώσεις του εκδότη της Ακρόπολης Τ. Μαυρίκου για τις συναντήσεις που ήθελε

Eγγραφα με σημειώσεις του κατηγορούμενου για εκβιασμούς, εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολη, Τάκη Μαυρίκου δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Βήμαυτος. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, σε αυτά τα έγγραφα γίνεται αναφορά για συνάντηση του κ. Μαυρίκου με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα οι συναντήσεις φαίνεται να είχαν ζητηθεί να γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, 4 μόλις ημέρες από τις εθνικές εκλογές όπου θα έδιναν και επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της εφημερίδας Ακρόπολης από την ανάγνωση του ημερήσια Τύπου στην ΕΡΤ. Ωστόσο, από τις σημειώσεις δεν φαίνεται εάν τελικά υπήρξε συνάντηση ή όχι.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις του κ. Μαυρίκου φαίνεται πως υπήρχαν ή προγραμματίζονταν συναντήσεις με τον νομικό σύμβουλο της ΕΡΤ, με γνωστούς επιχειρηματίες ακόμα και από τον χώρο του αθλητισμού και με τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Μπαλτάκο.

Από τις σημειώσεις προκύπτει και πως ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη επεδίωκε συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να του αναφέρει για τροχαία ατυχήματα συνεργατών του που δεν τα θεωρούσε τυχαία, αλλά τα συνέδεε με τα αποκαλύπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας.

Τέλος, στα έγγραφα φαίνεονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ που φέρεται να εισπράτει η εφημερίδα Ακρόπολη από διαφημίσεις δημόσιων οργανισμών, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ αλλά και από τράπεζες, ιδιωτικές εταιρείες και άλλες.

ΠΗΓΗ: tovima.gr, imerisia.gr