Ο ΣΚΑΪ απέλυσε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο
05/07/2017 17:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΚΑΪ απέλυσε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Στην απόλυση του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου προχώρησε ο ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι η απόλυση του δημοσιογράφου έρχεται μετά τα όσα είπε χθες στην εκπομπή του ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο.

Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΚΑΪ μετά τη χθεσινή ανακοίνωση με την οποία αποδοκίμαζε τα όσα είπε ο δημοσιογράφος για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους τρομοκράτες οι οποίοι χτύπησαν τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θεωρούσε ότι το θέμα είχε λήξει και ότι ο Μπογδάνος θα παρέμενε στο δυναμικό του σταθμού με την προϋπόθεση να μην επανέλθει στο ζήτημα.

Ομως, φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος ήθελε να επανέλθει στην υπόθεση επιμένοντας για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με τους τρομοκράτες στη σημερινή του εκπομπή.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημα του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίζει:

«Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΙ ζήτησε συγγνώμη για τις «ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου», όπως αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει τους υπαινιγμούς απαράδεκτους. Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων.

Επιμένει ο Μπογδάνος μετά την απόλυσή του: Θα δώσω στοιχεία

«Κατόπιν όχλησης Μαξίμου, ο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε «δήλωσή» μου χαρακτηρίζοντάς την «ανάρμοστη» και «αδόκιμη», ενώ με εγκάλεσε για «παραπληροφόρηση», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος πριν από λίγη ώρα απολύθηκε από τον ΣΚΑΪ εξαιτίας των δηλώσεων το για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η διατύπωσή μου (και όχι δήλωση), όμως, βασίζεται σε ρεπορτάζ (μεταξύ άλλων και της Καθημερινής), γεγονότα, στοιχεία – θα αναρτηθούν σε πλήρη έκταση στο marketnews. Ζήτησα από τον σταθμό να υπερασπιστώ σήμερα ό,τι είπα χθες, έστω συνοπτικά. Αυτό κρίθηκε μη επιτρεπτό και αντίθετα μου ζητήθηκε να εμφανιστώ στην εκπομπή κανονικά χωρίς να κάνω καμία αναφορά στα χθεσινά» σχολιάζει ο δημοσιογράφος μέσα από την σελίδα του στο Facebook.

Και συνεχίζει: «Απάντησα ότι η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο, μου ζητήθηκε παραίτηση, δεν την έθεσα στη διάθεση του καναλιού, συνεπώς η συνεργασία διεκόπη με πρωτοβουλία της εργοδοσίας.Δεν διαγράφω τα καλά, ούτε τσουβαλιάζω τα άσχημα τόσων ετών στο Φάληρο – και δεν χρειάζομαι το σήμα της ΕΣΗΕΑ (που αδιαφορεί για την «καθ’υπόδειξιν» απόλυσή μου) για να αγωνίζομαι για την αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι με νου, ψυχή και τιμιότητα» «Ευχαριστώ από καρδιάς γνωστούς και αγνώστους για την συγκινητική στήριξη από χθες, αλλά και διαχρονικά – το ΣΚΑΪ στις 3 έκλεισε τον Ιούνιο με 14.5% Μ.Ο. τηλεθέασης.Ραντεβού στα ειδησάδικα!», καταλήγει.

Πηγή:eleftherostypos.gr