Νέο αδιέξοδο στο MEGA: Οι δημοσιογράφοι μπλοκάρουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων
30/06/2016 19:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο αδιέξοδο στο MEGA: Οι δημοσιογράφοι μπλοκάρουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Σε αδιέξοδο οδηγείται για άλλη μία φορά το MEGA μετά και την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων του σταθμού.

Όπως τονίζεται στην συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωσή τους παραμένουν όχι μόνο 2,5 μήνες απλήρωτοι, αλλά την ίδια ώρα είναι εδώ και 4 μήνες στην αβεβαιότητα καθώς ζητούν «από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, χωρίς να λαμβάνουν καμία απάντηση».

Παράλληλα αναφέρονται στις εξελίξεις μετά την «σωτηρία» του σταθμού στα τέλη Μαΐου όταν και οι μέτοχοι συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κάτι που τελικά δεν έγινε καθώς όπως σημειώνουν «μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις των μετόχων δεν έχει υλοποιηθεί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν δυόμισι μήνες που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε απλήρωτοι.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν 4 μήνες, που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Εδώ και 4 μήνες, ζητούμε από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, χωρίς να λαμβάνουμε καμία απάντηση.θέτως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες διαψεύδονται την επομένη, όπως οι υποσχέσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων.

Τρανταχτό παράδειγμα, η ανακοίνωση που εξεδόθη στις 25/5/2016, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να δηλώνει ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προκαταβολή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ίδια ανακοίνωση, δήλωνε ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις των μετόχων δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ η υπογραφή της θρυλούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες έχει καταντήσει μία κακόγουστη φάρσα με θύματα 500 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ομηρίας, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση και η εταιρία συνεχίζει να εισπράττει τα όποια έσοδα έχει από την διαφημιστική αγορά, χωρίς να φθάνουν σε εμάς τα δεδουλευμένα.

Καλούμε τους μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να αφουγκραστούν την αγωνία των εργαζομένων της εταιρίας και να σεβαστούν την ιστορία του MEGA CHANNEL.

Δεν ζητούμε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΕΡΓΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο, με αρχή την καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προχωρούμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Οι αντοχές άλλωστε, ψυχολογικές και οικονομικές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, έχουν εξαντληθεί.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ

eleftherostypos.gr