Μπάχαλο με τις τηλεοπτικές άδειες
19/07/2016 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπάχαλο με τις τηλεοπτικές άδειες

Πόση ξεφτίλα θα αντέξουμε πλέον από την κυβέρνηση με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες; Ακόμη και ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάμβανε να διενεργήσει τον... διαγωνισμό κηρύχθηκε άγονος γιατί κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. Λίγες ώρες προτού ανακοινωθούν οι 7 τελικοί υποψήφιοι για τις 4 άδειες η γενική γραμματεία ανακοίνωσε ότι καμιά εταιρεία δεν θέλει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τη δημιουργία της πλατφόρμας που θα διενεργήσει την ηλεκτρονική δημοπρασία. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει νέα προκήρυξη διαγωνισμού, επομένως νέα καθυστέρηση και σε καμιά περίπτωση ο υπουργός καναλάρχης δεν θα μας αιφνιδιάσει μέσα στον Αύγουστο. Εκτός κι αν ο Παππάς λειτουργήσει σαν τον... μεμέτη Ερντογάν. Φήμες λένε ότι αφού ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος θα μπορούσε να διενεργηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ή ακόμη και το ΤΑΙΠΕΔ. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος ενδεχομένως η κυβέρνηση να μην κάνει άλλον διαγωνισμό και κατά παράβαση κάθε νομιμότητας να πάει σε άλλη λύση ώστε να μην ξεφτιλιστεί. Σίγουρα τα δεδομένα αλλάζουν και μπορεί η «χούντα» της γενικής γραμματείας και οι κολαούζοι του υπουργού να μην έχουν φιλότιμο να κάνουν μια σωστή διαδικασία, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πρόβλημα που θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση, ενόψει μάλιστα και της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο καναλάρχης αποφάσισε να κάνει το διαγωνισμό μόνος του και να παρακάμψει το ΕΣΡ.

Σε ότι αφορά τους διεκδικητές των τεσσάρων αδειών, αναμενόμενος ήταν ο αποκλεισμός του Τηλέτυπου κι εφόσον ο διαγωνισμός προχωρήσει θα έχουμε το τέλος εποχής του Mega, τουλάχιστον όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Γιατί μπορεί να υπάρξουν... μυστικά κομπρεμί.

Κατά τα λοιπά το όνειρο του Σαββίδη για τηλεόραση κόλλησε. Προφανώς ο σάλος που προκλήθηκε με τα 7 στελέχη των ΑΝΕΛ που είχαν δηλωθεί στην αίτηση να ανάγκασε την κυβέρνηση να τον κόψει. Πόσους... κουμπάρους να αντέξει άραγε το Μαξίμου;

Αποκλείστηκε και η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία καθώς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι νέοι καναλάρχες που θα κονταροχτυπηθούν είναι ο Μαρινάκης, ο Κυριακού με τον ΑΝΤ1, ο Βαρδινογιάννης με το Star, ο Κοντομηνάς με τον Alpha, o Αλαφούζος με τον Σκάι, ο Βρυώνης με το E και την έδρα στην Αλβανία και ο γνωστός εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποιοι θα είναι οι νέοι... διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Αλλά είπαμε, ο αριστερός πρωθυπουργός μόνο το «μπαγιόκο» θέλει καινοών νοείτω...