Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τους αργομίσθους της ΕΡΤ;
09/02/2017 18:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τους αργομίσθους της ΕΡΤ;

Από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία στοχοποίησε την ΕΡΤ και τους εγκάθετους που το παίζουν «πληρωμένα πιστόλια» με τα λεφτά του ελληνικού λαού έχει ανοίξει μια νέα συζήτηση για την κρατική τηλεόραση.

Οι Νεοδημοκράτες λένε ότι δεν πάει άλλο με ένα μαγαζί το οποίο έχει γίνει φερέφωνο της κυβέρνησης και μαζί με το ΑΠΕ και ορισμένους «πιασμένους» εκδότες έχουν στήσει ένα δίκτυο υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Συριζαίοι από την άλλη διαδίδουν ότι μόλις ανέβει στην εξουσία η ΝΔ θα βάλει και πάλι λουκέτο στην ΕΡΤ, τρομοκρατώντας προφανώς όσους εργάζονται εκεί (και δεν είναι και λίγοι) αλλά και δημιουργώντας ένα νέο σκηνικό συκοφάντησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει ξανά το παραμύθι του «μαύρου» που θα ρίξει η ΝΔ, ότι θίγεται η Δημοκρατία, η ελευθεροτυπία και άλλες τέτοιες ανοησίες από αυτές που μόνον οι αριστεροί παπατζήδες ξέρουν να δημιουργούν.

Είναι οι ίδιοι που τρίβουν τα χέρια τους γιατί έβαλε λουκέτο ο «εχθρός», ο ΔΟΛ, και δεν βρήκαν ούτε μια καλή κουβέντα για 550 οικογένειες που μένουν στο δρόμο.

Αλλά επί της ουσίας δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Δεν έχουν απαντηθεί συγκεκριμένα ερωτήματα όπως:

1.Γιατί η ΕΡΤ προσλαμβάνει δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες – δημοσιογράφους; Δεν έχει δικούς της δημοσιογράφους για να τους αναθέσει δελτία ειδήσεων ή εκπομπές; Γιατί πρέπει να πληρώνει έναν σκασμό λεφτά για να προσλάβει απ' έξω όταν στο ραδιομέγαρο σκουντουφλάνε μεταξύ τους γιατί είναι τόσοι πολλοί αυτοί που κυκλοφορούν στους διαδρόμους;

2.Γιατί π.χ. να αλλάξει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και να μπει ο Παναγιωτόπουλος ή όποιος άλλος απ' έξω από την ΕΡΤ; Δηλαδή θα απογειώσει τα νούμερα και θα φέρει διαφημίσεις αυτός και δεν μπόρεσαν να το κάνουν όσοι μόνιμοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν δοκιμαστεί; Τα ίδια ίσως και χειρότερα θα είναι τα νούμερα τηλεθέασης και το μόνο που θα έχει καταφέρει η διοίκηση Τσακνή – Ταγματάρχη είναι να δημιουργήσει στρατιές αργόμισθων μόνιμων υπαλλήλων.

3.Τα νούμερα της εκπομπής το απόγευμα στο οποίο παίρνουν μέρος εξωτερικοί συνεργάτες τα έχουν δει; Γιατί να πρέπει να έχουν προσληφθεί η μεγάλη δημοσιογραφική περσόνα Αναστασία Γιάμαλη μαζί με τους διάφορους Κοτρώτσους, Ακριβοπούλου, την Κεχαγιά ή όποιον άλλον θα πάρει θέση εκεί; Χάθηκαν οι δημοσιογράφοι που είναι στην ΕΡΤ και είναι αναξιοποίητοι; Θα πληρώνουμε τώρα και εξωτερικούς; Και καλά να τους πληρώνουμε για να αναβαθμίσουν το προϊόν. Αν δεν το κάνουν δεν πρέπει να φύγουν πάραυτα; Προφανώς πρόκειται για βόλεμα ημετέρων και κολλητών.

4.Μήπως το ίδιο δεν γίνεται σε όλη την Ελλάδα, όπου η ΕΡΤ έχει σταθμούς; Προσλήψεις Συριζαίων σε θέσεις που ουσιαστικά είναι άνευ αντικειμένου μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ενημερωτικής παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

5.Μήπως και στο ΑΠΕ το ίδιο δεν συμβαίνει; Προσλήψεις, άγνωστο με ποια κριτήρια και με πόσα χρήματα. Προφανώς όποιος έχει κολλητό στο... παπατζήδικο ή στο Μαξίμου παίρνει και μια θέση εργασίας.

Κι όλα αυτά με ένα προϊόν κάκιστο, όχι βεβαίως πιο κακό από αυτό που έδινε η ΕΡΤ και με άλλες κυβερνήσεις. Και το ερώτημα που τίθεται προς τον ελληνικό λαό είναι απλό: Έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να πληρώνει μερικές χιλιάδες εργαζόμενων στην ΕΡΤ, στο κανάλι της Βουλής, στο ΑΠΕ και όπου αλλού; Γιατί πρέπει η ΕΡΤ να έχει τόσα κανάλια και τόσους ανταποκριτές που ούτε το CNN δεν διαθέτει;

Μήπως θα έπρεπε να έχουμε ένα, το πολύ δύο κανάλια κρατικά, με το ένα τρίτο των εργαζόμενων και να εξοικονομούνταν τεράστια ποσά για βοήθεια στους Έλληνες που στενάζουν;

Και στο κάτω – κάτω ας κλείσει η ΕΡΤ. Ας βρει κάποιος τα κότσια να το κάνει χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος. Τι θα γίνει; Θα κάνουν συναυλίες οι Συριζαίοι και θα κρεμιέται η Ζωή και η Ραχήλ στα κάγκελα; Η γελοιότητα μια φορά έγινε, γιατί να ξαναγίνει;

Εκτός κι αν δε θέλουμε να γίνουμε ποτέ κανονικό κράτος. Εκτός κι αν αφήνουμε τον ιδιωτικό τομέα να πεθαίνει για να ζήσουν μόνον οι αργόμισθοι του δημοσίου.