Με... χρονοκαθυστέρηση πήραν είδηση μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ τη δημοσίευση του Antinews - Η Γερμανία εξοπλίζει το τουρκικό Bayraktar
20/12/2021 22:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με... χρονοκαθυστέρηση πήραν είδηση μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ τη δημοσίευση του Antinews - Η Γερμανία εξοπλίζει το τουρκικό Bayraktar

Με καθυστέρηση ενός πενθήμερου από τη στιγμή που τη δημοσιοποίησε το Antinews, αντελήφθησαν ακόμα και μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ την είδηση που προέκυψε από γερμανική δημοσιογραφική έρευνα ότι γερμανική εταιρεία εξοπλίζει το τουρκικό UAV

Δεν το κάνουμε μόνο για να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά και για να δείξουμε ότι τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ, ακόμα και εκείνα που διαθέτουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων (αλλά όχι δημοσιογράφων), και μας βομβαρδίζουν καθημερινά με εκατοντάδες «ειδήσεις», πολλές εκ των οποίων παντελώς ανούσιες, είναι συχνά πολύ κατώτερα των αναγκών για πληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της εμπλοκής μεγάλης γερμανικής εταιρείας στο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), Bayraktar, υπόθεση που κανονικά πρέπει να προκαλέσει τη διπλωματική διαμαρτυρία της Αθήνας στο Βερολίνο, δημοσιοποιήθηκε στο Antinews, στις 16 Δεκεμβρίου 2021, με τίτλο: «Το Βερολίνο κοροϊδεύει την Αθήνα».

Το Βερολίνο κοροϊδεύει την Αθήνα - Η Γερμανία εξοπλίζει το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, Bayraktar

Με... χρονοκαθυστέρηση πήραν είδηση μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ τη δημοσίευση του Antinews - Η Γερμανία εξοπλίζει το τουρκικό Bayraktar 423309 photo

Τώρα, με καθυστέρηση 4-5 ημερών, τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ αντελήφθησαν την είδηση, η οποία είχε γίνει γνωστή στη Γερμανία ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρά τη δημοσίευση, πάντως, έως τώρα το υπουργείο Εξωτερικών αποφεύγει να διευκρινίσει εάν έχει προβεί σε κάποια νότα διαμαρτυρίας προς τη γερμανική πλευρά.

Στο δημοσίευμά του, το Antinews, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι η Γερμανία πουλάει στην Τουρκία το πλέον νευραλγικό σύστημα που διαθέτει το τουρκικό drone, «Bayraktar», αυτό της ανίχνευσης και των αισθητήρων του. Πρόκειται για το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα αισθητήρων και εντοπισμού στόχων, ARGOS II HDT.

Ειδικότερα, συνέχιζε, στην έγκριτη εκπομπή, «Frontal» του γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, ZDF, αποκαλύφθηκε ότι η γερμανική εταιρεία, Hensoldt, σπάζει το μερικό «εμπάργκο» που έχει αποφασίσει η Γερμανία έναντι της Τουρκίας στα οπλικά συστήματα.

Έτσι, προμηθεύει με τον απαραίτητο εξοπλισμό την Άγκυρα, μέσω θυγατρικής της γερμανικής εταιρείας, με έδρα την Πρετόρια, στη Νότιο Αφρική. Κατ' αυτό τον τρόπο, η εταιρεία παρακάμπτει την υφιστάμενη γερμανική νομοθεσία.