Με ψευτοδιλήμματα η «Αυγή» επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό
02/02/2018 12:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ψευτοδιλήμματα η «Αυγή» επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό

Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους διαφημίσουμε, δεν το χρειάζονται άλλωστε… πουλάνε μέχρι και… 1.000 φύλλα την ημέρα. Αλλά θα το κάνουμε για να δείξουμε την υποκρισία τους.

Ο λόγος για την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή» και το ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημερινό πρωτοσέλιδό της.

Με ένα «ΝΑΙ» (πρώτο αυτή τη φορά) κι ένα «ΟΧΙ» (σε δεύτερη μοίρα) η «Αυγή», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το στίγμα των προθέσεών του.

Και πώς τα φέρνει η μοίρα. Τώρα προκρίνεται το «ναι» ενώ το 2015 ήταν το «όχι» στην πρώτη γραμμή που έγινε «ναι» 15 ημέρες μετά και ύστερα από τις… σκληρές διαπραγματεύσεις του Αλέξη.

Με ψευτοδιλήμματα η «Αυγή» επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό. Παλιά της τέχνη κόσκινο της αριστεράς η οποία θυμήθηκε όψιμα την εθνική συνεννόηση και τον πατριωτισμό. Αυτοί που διέλυσαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και προκάλεσαν εμφύλιο. Αυτοί που έλεγαν τους μισούς Έλληνες «γερμανοτσολιάδες» ή ειρωνικά «μενουμευρωπαίους». Δεν έχουν τσίπα μέσα τους, ρίχνουν λάδι στη φωτιά του συλλαλητηρίου.

Αυτό είναι το δίλημμα άραγε; Αν οι Έλληνες θέλουν συνεννόηση, εθνικό συμφέρον και δημοκρατία ή αν θέλουν εθνικισμό, φασισμό, ακροδεξιά κι ανευθυνότητα;

Είναι δηλαδή οι δημοκράτες όσοι λένε «ναι» στο μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα των Σκοπιανών και είναι φασίστες όσοι δεν τα θέλουν όλα αυτά και λένε «όχι»;

Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για ένα ντροπιαστικό πρωτοσέλιδο που ανήκει στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, γυρίζει την Ελλάδα πίσω, στα χρόνια του Εμφυλίου.

Όχι, οι Έλληνες δεν θα διχαστούν από τέτοιες δημοσιεύσεις κομματικών οργάνων που πληρώνονται με το κομμάτι και… δεν πληρώνουν και τους εργαζόμενούς τους. Δεν θα διχαστούν οι πολίτες και δεν πρέπει να ταυτιστούν όσοι λένε «όχι» με τους φασίστες και τους Χρυσαυγίτες. Αυτά τα βρόμικα παιχνίδια της Αριστεράς δεν θα περάσουν αυτή τη φορά.

Και για να έχουμε και καλό ερώτημα. Το πρωτοσέλιδο μας προδιαθέτει για δημοψήφισμα; Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάμε σε νέο δημοψήφισμα με αφορμή το «Μακεδονικό». Αν θέλει ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα και να δούμε ποιος θα πηδήξει πρώτος από το παράθυρο του Μαξίμου. Τέλος τα ψευδοδιλλήματα, όποιος έχει τα κότσια ας πάει στον ελληνικό λαό να του ζητήσει τη γνώμη. Αλλά όχι να αλλάξει τη βούλησή τους μέσα σε λίγα 24ωρα.