«Λυπούμαστε ήταν λάθος» λέει η ΕΡΤ που «έθαψε» όλα τα θέματα της επικαιρότητας για χάρη του Τσίπρα
11/06/2019 14:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Λυπούμαστε ήταν λάθος» λέει η ΕΡΤ που «έθαψε» όλα τα θέματα της επικαιρότητας για χάρη του Τσίπρα

Η ΕΡΤ μπορεί να βρήκε τον χρόνο να μεταδώσει στο κεντρικό της δελτίο ολόκληρη την την ομιλία-παραχολογία του Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μουσικής αλλά δεν… μπόρεσε να βρει χρόνο να ενημερώσει τους πολίτες για τα σημαντικά πολιτικά και άλλα θέματα όπως ήταν η διάλυση της Βουλής.

Το γεγονός της μετάδοσης ολόκληρης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα καυτηριάστηκε από τη Νέα Δημοκρατία που έκανε λόγο για μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής.

Συγκεκριμένα ανάφερε: «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».

Ώρες μετά η διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε λέγοντας ότι θα συνεχίσει την ίδια τακτική σε ότι έχει να κάνει με ομιλίες-πρωτοβουλίες πολιτικών αρχηγών που γίνονται κατά την διάρκεια του δελτίου και για το τέλος εξέφρασε την … λύπη της που εξαιτίας της συγκεκριμένης σπουδής της δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας.

Αναλυτικά από το Ραδιομέγαρο τονίστηκε ότι:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».

Πηγή:eletherostypos.gr