Λιβανιστήρι «Το ΑΠΕ»
08/12/2016 19:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λιβανιστήρι «Το ΑΠΕ»

Σας δίνουμε λέξη – λέξη το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΑΠΕ στο Ισραήλ για το τι συνέβη εκεί:

«Όλες οι συναντήσεις γίνονται σε πάρα πολύ καλό κλίμα, το οποίο φάνηκε και στην κοινή εμφάνισή τους για τις δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων και των υπουργών που τους πλαισίωναν. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι με το που κάθισαν και οι τρεις στο τραπέζι και άρχισαν να υπογράφουν την κοινή δήλωση, αναποδογύρισε ένα ποτήρι και χύθηκε το νερό. "Γούρι" φώναξαν οι Έλληνες και οι Κύπριοι, "ευλογία" είπε ο Νετανιάχου και χαμογέλασαν άπαντες. Ο κ. Αναστασιάδης αποκαλούσε τον Νετανιάχου με το χαϊδευτικό του ονόματός του, "Μπίμπι" και οι τρεις τους μιλούσαν ο ένας στον άλλο στον ενικό.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρήκε πάρα πολύ καλή την ιδέα του Ισραηλινού πρωθυπουργού να συγκροτηθεί μια περιφερειακή δύναμη, η οποία θα συνδράμει σε γεγονότα πολιτικής προστασίας ή φυσικών καταστροφών και ζήτησε να διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων χωρών πέραν των τριών. Και οι τρεις αναφέρθηκαν στις περιπτώσεις συνεργασίας που υπήρξαν στον τομέα της πυρόσβεσης. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το καλοκαίρι ελληνικά και ισραηλινά πυροσβεστικά συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Κύπρο, ακολούθως ελληνικά και κυπριακά πυροσβεστικά συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν πρόσφατα στο Ισραήλ και μάλιστα κοντά στην Ιερουσαλήμ. Ειδική αναφορά έκανε και ο κ. Νετανιάχου στο θέμα, ενώ όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι χαρούμενος για το γεγονός ότι ελληνικά πυροσβεστικά βοήθησαν στο να σωθεί η Χάιφα, ξέσπασαν χειροκροτήματα.

Παραδοσιακά, οι τρεις έδωσαν τα χέρια κατά την είσοδό τους στην αίθουσα για τις δηλώσεις και πόζαραν για τις ανάγκες των φωτορεπόρτερ και των τηλεοπτικών συνεργείων».

Κι όμως, αυτούς τους ανθρώπους τους πληρώνουμε για να μας ενημερώνουν πόσο καλό ήταν το κλίμα στο Ισραήλ, πώς έπεσε το ποτήρι και πώς ο ένας έλεγε τον άλλον Μπίμπι, Νικολάκη ή Αλεξάκη. Νομίζουν στο ΑΠΕ ότι ο κόσμος θα ενημερωθεί από αυτούς και θα καταλάβει πόσο μεγάλος ηγέτης είναι ο Τσίπρας και πόσο μεγάλη περιφερειακή δύναμη είναι η Ελλάδα επειδή έσπασε το ποτήρι κι ο ένας έλεγε γούρι και ο άλλος ευλογία;

Μας ενημερώνουν πώς πήγε στον Πανάγιο Τάφο και ενδιαφέρθηκε (ως μηχανικός που δεν έχει δουλέψει ποτέ) για την αναστήλωσή του. Και πόσο το θρησκευτικό συναίσθημα κατακλύζει την κυβέρνηση.

Έλεος βρε παιδιά! Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με τα εμετικά σας ρεπορτάζ.