Καταδίκη Π. Πολάκη για εξύβριση – δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη
12/02/2019 20:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καταδίκη Π. Πολάκη για εξύβριση – δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη

Ένοχο για εξύβριση έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στον οποίο επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η υπόθεση αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του δημοσιογράφου Β. Μπεσκένη τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός διαπόμπευσε ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Με την απόφαση – κόλαφο (272/2019) για τον Παύλο Πολάκη που δημοσιεύουν σήμερα τα dikaiologitika news, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε τα επιχειρήματα του Β. Μπεσκένη και τονίζει ότι πρόκειται για "ψευδείς ισχυρισμούς" του υπουργού που είχαν σκοπό "να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του" ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς "δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση".

Το δικαστήριο δηλαδή αποφάσισε οτι κ. Πολάκης διαπόμπευσε στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες αναρτήσεις του κατά τον προσφιλή του τρόπο στο Facebook τον Β. Μπεσκένη λέγοντας ψέμματα αλλά και χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο γι' αυτά που λέει.

Πολάκης: Θα ασχοληθώ με το θέμα στο εφετείο

Την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε, όπως συνηθίζει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μέσω Facebook, παραπέμποντας σε νέα διαδικασία στο Εφετείο.

Όπως αναφέρει, στο γνωστό του ύφος, "οργίασαν πάλι σημερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη "μετα θανατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη" υπευθύνου του Γραφειου τύπου του Αδωνη Γεωργιαδη οταν ηταν Υπ υγείας .
Μην βιάζεστε .Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου εκανε λογω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του(οπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με εναν εκδότη οταν εμαθα πως έπασχε απο κακοήθεια) .
Απο τη στιγμη ομως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο εφετείο !
Εκει που μας χρώσταγαν δεν θα μας παρουν και το βόδι......
Μονο αυτο ως απαντηση ,τα αλλα εκει που πρεπει ...."

Πηγή:capital.gr