Κακό ξεκίνημα για τον «σύγχρονο πολιτισμό» (VIDEO)
20/01/2021 18:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κακό ξεκίνημα για τον «σύγχρονο πολιτισμό» (VIDEO)

Παλινωδίες του Υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλουν οι σπουδαστές των (κλειστών) σχολών χορού και θεάτρου - «Δεν κάνεις μπαλέτο με zoom από την κουζίνα σου»

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρώτη συνάντηση που είχε ο νέος υφυπουργός πολιτισμού (αρμόδιος για τον σύγχρονο πολιτισμό) με τους πλέον αυθεντικούς εκπροσώπους αυτού του σύγχρονου πολιτισμού.

Δηλαδή με του σπουδαστές των περίπου 30 σχολών χορού θεάτρου και κινηματογράφου (υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού) οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω κορωνοϊού αν και οι σπουδαστές καταβάλουν κανονικά τα δίδακτρα.

Την Πέμπτη (14/01) ο υφυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι οι σχολές θα ανοίξουν και την Παρασκευή (15/01) τους τηλεφώνησε για να τους πει ότι τελικά οι σχολές δεν θα ανοίξουν.

Αυτά λέει η πρόεδρος του «συλλόγου σπουδαστών σχολών χορού, θεάτρου και κινηματογράφου» Ηρώ Ραζή.

Η κυρία Ραζή επισημαίνει ότι η συνάντηση της Πέμπτης με τον νέο υφυπουργό έγινε μετά από κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών έξω από του Υπουργείο Πολιτισμού.

Την προηγούμενη ημέρα, όμως, είχαν τηλεφωνήσει από του Υπουργείο στους σπουδαστές για «να κάνουμε μια συμφωνία ώστε να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση» ισχυρίζεται η Ηρώ Ραζή «αλλά εμείς μαζευτήκαμε απ’ έξω και έτσι αναγκάστηκαν να μας δεχθούνε».

Ακολούθησε η συνάντηση με τον υφυπουργό με τις υποσχέσεις που άλλαξαν την επόμενη ημέρα

«Ζητούσαμε συνάντηση από την αρχή της καραντίνας» συνεχίζει η πρόεδρος του συλλόγου «όταν ο σημερινός υφυπουργός ήταν γενικός γραμματέας, αλλά τελικά τον είδαμε την περασμένη Πέμπτη».

Οι σπουδαστές, πάντως, τον περασμένο Μάιο κατάφεραν να συναντηθούν και με την υπουργό, αλλά και η συνάντηση εκείνη δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

«Η υπουργός δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα των δραματικών σχολών» ισχυρίζεται η Ηρώ Ραζή.

Οι σπουδαστές επιμένουν ότι «δεν υποτιμούμε καθόλου τον κίνδυνο του κορωνοϊού, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να ληφθούν υγειονομικά μέτρα στις σχολές όταν ίδια μέτρα λαμβάνονται, για παράδειγμα, σε τηλεοπτικά στούντιο».

Η πρόεδρος του συλλόγου τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Δεν μπορείς να σπουδάσεις υποκριτική με zoom ούτε να κάνεις μπαλέτο από την κουζίνα σου» και ζητάει επιτακτικά, εκ μέρους των 1000 και πλέον σπουδαστών, το άμεσο άνοιγμα των σχολών.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη της Ηρώς Ραζή: