Ικανοποίηση ΝΔ για τις προειδοποιητικές "βολές" ΕΣΡ με αφορμή εκπομπή της ΕΡΤ
19/09/2018 19:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ικανοποίηση ΝΔ για τις προειδοποιητικές "βολές" ΕΣΡ με αφορμή εκπομπή της ΕΡΤ

Ικανοποίηση για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και την σαφή πλην έμμεση αποδοκιμασία των απαράδεκτων σχολίων του σχολιαστή Σωτήρη Καψώχα σε εκπομπή της ΕΡΤ κατά του Κυρ. Μητσοτάκη εκφράζει η Νέα Δημοκρατία


"Μετά τη χθεσινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από την Ε.Ρ.Τ., η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Ε.Σ.Ρ.. Κυρίως για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια "ενημερωτική” εκπομπή της Ε.Ρ.Τ., αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίον προανήγγειλε το Ε.Σ.Ρ.", καταλήγει η Πειραιώς.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε ανακοίνωσή του νωρίτερα, αναφέρει ότι "συνήλθε σε προγραμματισμένη συνεδρίαση για να συζητήσει θέματα που συνδέονται με την ποιότητα του προγράμματος τηλεοπτικών, κυρίως, σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Κατά τη συνεδρίαση προεβλήθη και η εκπομπή της ΕΡΤ1 "Δεύτερη ματιά" της 17ης τρέχοντος.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις, που αυτό επιβάλλεται".

Πηγή:capital.gr