Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά λεφτά στο «άντρο» του Νίκου Παππά
05/05/2016 13:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά λεφτά στο «άντρο» του Νίκου Παππά

Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά λεφτά στο «άντρο» του Νίκου Παππά, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης όπου «κατοικοεδρεύει» ο γ.γ. Λ. Κρέτσος. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση για την ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής. Η σύσταση της ειδικής υπηρεσίας προβλέφθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή από τον Υπουργό Επικρατείας και εντάχθηκε στο άσχετο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας προβλέπεται η σύσταση με ΚΥΑ Ειδικής Υπηρεσίας επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και θα έχει ως σκοπό τον επικοινωνιακό σχεδιασμό, τον αποτελεσματικό συντονισμό των επικοινωνιακών δράσεων των συναρμόδιων αρχών και υπηρεσιών, κ.λπ.

Την απόφαση υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Οι αρμοδιότητες της ειδικής υπηρεσίας, η οργάνωση, ο αριθμός και η σύνθεση του προσωπικού κατά κατηγορία και κλάδο, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία της καθορίζονται με την κ.υ.α. σύστασής της. Παράλληλα ορίζεται ότι η εν λόγω ειδική υπηρεσία δύναται να συγκροτηθεί ως ενιαίος διοικητικός τομέας, του οποίου θα προΐσταται μετακλητός ειδικός γραμματέας με βαθμό 2ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων, ενώ κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 53 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση.

Από την παρούσα απόφαση προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 76.000 ευρώ, για το τρέχον οικονομικό έτος και 114.000 ευρώ περίπου για κάθε επόμενο οικονομικό έτος. Αυτά είναι τα φανερά γιατί τα κρυφά δεν τα ξέρουμε, όμως, να ρωτήσουμε ορισμένα πράγματα τους φωστήρες της Γενικής Γραμματείας:

Τι ακριβώς χρειάζεται μια ακόμη ειδική γραμματεία; Για να βολευτούν ορισμένοι Συριζαίοι που δεν βρήκαν δουλειά στο πρώτο κύμα προσλήψεων;

Τι θα κάνει αυτή η ειδική γραμματεία περισσότερο και γιατί να πρέπει να συσταθεί; Δεν μπορεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης να βάλει έναν – δύο υπαλλήλους από αυτούς που έχει και κάθονται; Απ' ότι ξέρουμε υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη που παραγκωνίστηκαν γιατί δεν ήταν του... καθεστώτος και δεν άρεσαν στον... εργατολόγο κι όχι επικοινωνιολόγο ή μάνατζερ κύριο Κρέτσο.

Κι από την άλλη, τι σημαίνει συντονισμός των επικοινωνιακών δράσεων; Πώς θα περάσουν στον κόσμο το χάος που προκάλεσαν με τους πρόσφυγες; Δεν χρειάζεται, αυτό το έχουν αναλάβει οι ανεξέλεγκτες ΜΚΟ, πολλές εκ των οποίων είναι και... ΣΥΡΙΖΑ.

Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά κι ας πουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να βολέψουν ημετέρους σε αργομισθίες. Τελεία και παύλα.