Επτά οι τηλεοπτικές άδειες, αποφάνθηκε το ΕΣΡ
06/07/2017 21:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επτά οι τηλεοπτικές άδειες, αποφάνθηκε το ΕΣΡ

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).


Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επέμενε επικαλούμενος μάλιστα μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών δεν μπορούσε να είναι άνω των 4. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες (ο οποίος διήρκησε 65 ώρες) που διενεργήθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το συνολικό τίμημα για τις 4 άδειες έφτασε στα 246 εκατ. ευρώ με την πρώτη άδεια να πηγαίνει στον ΣΚΑΙ έναντι 43,6 εκατ. ευρώ. Τη δεύτερη άδεια την πήρε ο ΑΝΤ1 με 75,9 εκατ. ευρώ, την τρίτη ο Β. Καλογρίτσας με 52,6 εκατ. ευρώ και την τέταρτη ο Β. Μαρινάκης με 73,9 εκατ. ευρώ.

Ν. Παππάς: Ένα πρώτο σημαντικό βήμα η απόφαση του ΕΣΡ

"Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το Δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί" σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατόπιν της γνωμοδότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν στον επικείμενο διαγωνισμό.

"Η ανεξάρτητη αρχή μπορεί και οφείλει πλέον να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός" συμπλήρωσε ο κ. Παππάς. "Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά" σχολίασε.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ