Επίθεση με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»-Aνάληψη ευθύνης από την ομάδα «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»
08/04/2016 21:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»-Aνάληψη ευθύνης από την ομάδα «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»

Αγνωστοι, που επέβαιναν σε δίκυκλα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην οδό Αγράφων, στο Μαρούσι.

Με πέτρες και βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εφημερίδα, ενώ προκάλεσαν φθορές και σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ομάδα Ρουβίκωνας.

Σε κείμενο που φέρει την υπογραφή του Ρουβικώνα και δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Από την επίθεση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για την επίθεση στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή, τον πιο ισχυρό, τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.

Τέτοιου είδους πρακτικές αφορούν και πλήττουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας του «Πρώτου Θέματος». Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την δημοκρατία αλλά και την ελευθεροτυπία με τον χειρότερο τρόπο. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν κινδυνεύουν από τέτοιες αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες επιθέσεις».

imerisia.gr