Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Τσίτσας
28/01/2018 19:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Τσίτσας

"Έφυγε" σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 48 ετών, ο δημοσιογράφος Νίκος Τσίτσας. Ο Ν. Τσίτσας είχε εργαστεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες, στο ελεύθερο, πολιτικό και το ρεπορτάζ του υπουργείου Εσωτερικών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 15:00 στο Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ο Νίκος Τσίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν εκείνη που τον κέρδισε κι έτσι ξεκίνησε να εργάζεται το 1990 στο περιοδικό της Δυτικής Αθήνας "ΕΝΝΕΑ". Διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας στο Υπουργείο Εργασίας, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων. Το 2000 συνεργάζεται με τη δεκαπενθήμερη εφημερίδα "ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ" ενώ το 2003 αρχίζει τη συνεργασία του με το περιοδικό "ΕΙΚΟΝΕΣ", απασχολούμενος στο ελεύθερο και το πολιτικό ρεπορτάζ. Το 2009 και ως το πρόωρο τέλος του εργάστηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εσωτερικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αργότερα ως πολιτικός συντάκτης. Επίσης, ήταν πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και της ιστοσελίδας "thetoc.gr". Στο παρελθόν, είχε εργαστεί στα περιοδικά "ΕΠΙΛΟΓΗ", "ΚΕΦΑΛΑΙΟ", "BANKERS REVIEW" και στην ιστοσελίδα "capital.gr" ενώ διετέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου από το 1998 έως το 2006.

Ο Νίκος Τσίτσας υπήρξε ένας καλός συνάδελφος, απόλυτα καταρτισμένος, ευγενής, φιλικός με όλους και αγαπητός σε όσους συνεργάστηκε. Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια και "έφυγε" πρόωρα, σκορπίζοντας θλίψη στους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά του.

ΕΣΗΕΑ: Οι λέξεις είναι φτωχές

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά τη σύζυγό του Ζωή και την αγαπημένη του κόρη. Οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά στην απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος είχε τόσα πολλά να προσφέρει.

Τζανακόπουλος: Ξεχώρισε για το ήθος του

"Ο Νίκος Τσίτσας ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αφοσίωσή του στο ρεπορτάζ. Ο θάνατός του αφήνει τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό κόσμο φτωχότερο", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

ΝΔ: Ξεχώρισε για το ήθος και τον επαγγελματισμό του

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του δημοσιογράφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη αφού έφυγε πρόωρα από τη ζωή άλλο ένα εκλεκτό της μέλος.

Ο Νίκος Τσίτσας στην επαγγελματική του πορεία ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ και ξεχώρισε για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια".

ΣΥΡΙΖΑ: Είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στη δημοσιογραφία

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή", αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

"Ο Νίκος Τσίτσας ήταν πολιτικός συντάκτης, που τον διέκρινε η εργατικότητα και η αγάπη για το επάγγελμα του και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στη δημοσιογραφία. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του", σημειώνεται.

Ποτάμι: Υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία

"Ο Νίκος Τσίτσας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, ήθος και αφοσίωση. Ήταν ακούραστος, εργατικός, μαχητικός, αποκαλυπτικός. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο καλό ρεπορτάζ", επισημαίνει το Ποτάμι για τον δημοσιογράφο Νίκο Τσίτσα που έφυγε από τη ζωή.

"Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

capital.gr