Δημοσιογράφοι ξεσπούν στα social media: «Σε 89 ημέρες θα είμαι άνεργος»
02/09/2016 14:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσιογράφοι ξεσπούν στα social media: «Σε 89 ημέρες θα είμαι άνεργος»

Το θρίλερ των 60 και πλέον ωρών για την κατοχύρωση των τηλεοπτικών αδειών μπορεί να τελείωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής και όλοι πλέον γνωρίζουμε τους νικητές και τους ηττημένους αυτής της μαραθώνιας αναμέτρησης, όμως πίσω μένουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που αγωνιούν για το αύριο.

Τις πιο δύσκολες ώρες αυτής της διαδικασίας έζησαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των καναλιών που έλαβαν μέρος στην δημοπρασία. Όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι μη γνωρίζοντας αν την επόμενη ημέρα θα έχουν δουλειά, παρακολουθούσαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, βήμα – βήμα την διαδικασία και προσπαθούσαν με ψυχραιμία να δώσουν των παλμό των εξελίξεων μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR, ALPHA, MEGA και Έψιλον είναι πια στον «αέρα», καθώς τα κανάλι αυτά που δεν πήραν άδεια αναμένεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, να ρίξουν «μαύρο» σε τρεις μήνες.

Όλο αυτό το διάστημα οι στιγμές που έζησαν τόσο… στο ρεπορτάζ, όσο και στα γραφεία των καναλιών όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι ήταν έντονες και σίγουρα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη τους.

Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια, περίμεναν με αγωνία το αποτέλεσμα όλο το βράδυ της Πέμπτης.

Πριν γίνει γνωστό ότι το κανάλι στο οποίο εργάζονται δεν εξασφάλισε την πολυπόθητη άδεια, ανέβασαν στο Twitter μια φωτογραφία από την αίθουσα σύνταξης. Συγκεντρωμένοι γύρω από την οθόνη, διακρίνουμε την αγωνία που κρύβεται πίσω από χαμόγελα.

Φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από την αίθουσα σύνταξης του «Alpha» ανέβασε στις 2:03, ελάχιστα λεπτά πριν ανακοινωθούν οι άδειες και ο δημοσιογράφος Σωτηρης Γιατζόγλου.

Sotiros

Η επόμενη ημέρα βρήκε τους εργαζόμενους «παγωμένους» καθώς το κανάλι δεν κατάφερε να πάρει άδεια.

Με αναρτήσεις τους στα social media, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την διαδικασία και επισημαίνουν το γεγονός ότι υγιείς επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο και εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν την δουλεία τους.

kefalis

agan3

agan2 (1)

agan2

agan1

Έντονες στιγμές έζησαν όλοι οι δημοσιογράφοι έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για περισσότερες από 60 ώρες.

kazakopoulos

Η δημοσιογράφος του «Star» Ελένη Τσαγκά σε ανάρτησή της πριν την ανακοίνωση για τις τηλεοπτικές άδειες εκφράζει την αγανάκτησή της για όλους εκείνους «που χαίρονται με αυτό που συμβαίνει».

tsgaas

Με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook ο αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού Μega, Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την απόφαση για τις άδειες.

kaftaoos

eleftherostypos.gr