Δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια το Mega
10/01/2018 21:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια το Mega

Εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες θα μείνει το Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού αποφάσισαν να μην διεκδικήσουν μια εκ των 7 τηλεοπτικών αδειών καθώς θεωρούν ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ είναι πολύ υψηλό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομικό γραφείο των μετόχων ανέλαβε με επιστολή του να ενημερώσει σχετικά τις πιστώτριες τράπεζες.

Νωρίτερα σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών. Στις αρχές Μαρτίου πάντως θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο τηλεοπτικός σταθμόςΣΚΑΪτου επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου ήταν το πρώτο κανάλι που κατέθεσε χθες αίτηση για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου είχαν προσέλθει συνολικά επτά ενδιαφερόμενοιστα γραφεία του ΕΣΡ προκειμένου να ενημερωθούνγια τη διαγωνιστική διαδικασία:οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών E,ALPHA,ANT1,STAR,ΣΚΑΪκαι δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, η Proteas Production Media και η MIXTA.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όποιος σταθμός δεν συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία, μπορεί να μεταδίδει σήμα έως και τρεις μήνες από την προκήρυξη των αδειών, η οποία έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2017.

capital.gr