Αυτός είναι ο επαγγελματίας των… fake news και τρολ του Twitter που «πέθανε» τον Κώστα Γαβρά
30/08/2018 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτός είναι ο επαγγελματίας των… fake news και τρολ του Twitter που «πέθανε» τον Κώστα Γαβρά

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση πως ο Κώστας Γαβράς άφησε την τελευταία του πνοή. Πίσω από την ψεύτικη είδηση κρύβεται ένας επαγγελματίας… ψεύτης, ο Tommaso Debenedetti.

Πρόκειται για έναν Ιταλό δημοσιογράφο γεννημένο το 1969 που εργάζεται ως δάσκαλος στη Ρώμη και έχει δύο παιδιά. Στα… χόμπι του είναι να κυκλοφορεί fake news στο διαδίκτυο, όπως έκανε και με την περίπτωση του Κώστα Γαβρά.

Πολλές ελληνικές αλλά και ξένες ιστοσελίδες όπως το Associated Press, η Washington Post, το France24 αλλά και το Vanity Fair «έπεσαν στην παγίδα» του Debenedetti και αναπαρήγαγαν την είδηση του θανάτου του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη.

Ο Debenedetti έχει φιλοξενηθεί και στην Washington Post καθώς υπάρχει άρθρο-αφιέρωμα στο πρόσωπο του το οποίο τιτλοφορείται: «Γιατί αυτός ο Ιταλός δημοσιογράφος δεν μπορεί να σταματήσει να φτιάχνει ψεύτικα προφίλ στο Twitter».

Ο Ιταλός δημιουργεί ψεύτικα προφίλ στο Twitter και στη συνέχεια βγάζει fake news ενώ στη συνέχεια τα σβήνει. Το δημοσίευμα αναφέρει την περίπτωση της Αμερικανίδας ακαδημαϊκού, Camille Paglia. Ο Ιταλός δημοσιογράφος έκανε ακριβώς το ίδιο, «πεθαίνοντάς» την και μάλιστα με την ίδια… μεθοδολογία!

Άνοιξε τον λογαριασμό και στο πρώτο tweet έλεγε: «Το πρώτο μου tweet». Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του «θανάτου» του Κώστα Γαβρά, αφού στο ψεύτικο προφίλ που δημιούργησε, με το όνομα της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, το πρώτο tweet έχει γίνει στις 29 Αυγούστου και λέει ακριβώς αυτό: «Το πρώτο μου tweet…».

Tommasso Debenedetti@TDebNews

URGENT. I receive now from Paris the news of the death of Greek film director and producer Costa Gavras. Official note to be released soon.

Μόλις ανακοινώσει την είδηση, ο Debenedetti κάνει και πάλι tweet αναφέροντας πως πρόκειται για απάτη που δημιούργησε ο ίδιος ενώ αλλάζει το όνομα του λογαριασμού.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως δεν έχουν την ίδια «επιτυχία» όλες του οι απόπειρες, παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει πως «διαδίδω fake news κάθε μέρα»!

Πολλές φορές ο Ιταλός έχει προδοθεί λόγω των γνώσεων του στην αγγλική γλώσσα αφού κάνει συντακτικά και γραμματικά λάθη. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του είναι να εκθέσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πηγή:eleftherostypos.gr