Άρχισε ο «χορός» των υποψηφιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες – Ποιοι σταθμοί περιμένουν
30/06/2016 11:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε ο «χορός» των υποψηφιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες – Ποιοι σταθμοί περιμένουν

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η διαδικασία για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου.

Αν και η σχετική προθεσμία λήγει τυπικά στις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας, για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν ήδη, η προθεσμία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, ενώ μπορούν να καταθέσουν τους φακέλους τους και τη Δευτέρα, μόνο υπό την προϋπόθεση, ότι θα συμπεριλάβουν στα απαιτούμενα δικαιολογητικά και νέες οικονομικές καταστάσεις, ενημερωμένες έως τις 30 Ιουνίου.

Τον χορό των υποψηφιοτήτων, άρχισε πρώτος ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο οποίος κατέθεσε χθες το απόγευμα τον φάκελό του στο αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ σήμερα το πρωί καταθέτει τον φάκελό του ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ και το μεσημέρι ο τηλεοπτικός σταθμός STAR. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA θα καταθέσει τον φάκελό του την Δευτέρα, συμπληρωμένο και με τον ισολογισμό του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Μέχρι χθες παρέμενε αδιευκρίνιστο, αν θα καταθέσει αίτηση και ο τηλεοπτικός σταθμός “EPSILON”, αν και στελέχη του καναλιού, διαβεβαίωναν οτι η αίτηση θα κατατεθεί κανονικά.

Στην «κόψη του ξυραφιού» το Mega

Το μεγάλο ερωτηματικό, είναι αν θα προλάβει να καταθέσει τον δικό του φάκελο, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, μετά και το χθεσινό και για μια ακόμη φορά άκαρπο, διοικητικό συμβούλιο των μετόχων, το οποίο συνεδρίασε για να συμφωνήσει στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο του σταθμού.

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο protothema.gr ότι τα χρονικά περιθώρια για το MEGA CHANNEL, έχουν πλέον ελαχιστοποιηθεί, καθώς εντός της σημερινής ημέρας, θα πρέπει να ολοκληρώσει το νέο επιχειρησιακό του σχέδιο, να το υποβάλλει στις τράπεζες και να το εγκρίνουν αυθημερόν, έτσι ώστε να λάβει την απαιτούμενη ενημερότητα που θεωρείται απαραίτητη για την αρτιότητα του φακέλου. Θα πρέπει επίσης να πληρωθούν εντός της σήμερον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ και να ληφθεί και αυτή η ενημερότητα κι όλα αυτά να κατατεθούν στο αρμόδιο γραφείο ως το βράδυ, καθώς δεν έχει γίνει προεργασία για την σύνταξη νέων οικονομικών καταστάσεων που θα επέτρεπαν εξάντληση των χρονικών περιθωρίων ως την Δευτέρα.

Ως τις τρεις το μεσημέρι της Δευτέρας εξάλλου, έχουν προθεσμία να καταθέσουν αιτήσεις για χορήγηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας και νέα επιχειρηματικά σχήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις καλά ενημερωμένων πηγών, είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί τουλάχιστον άλλη μία, ή και δύο.

H διαδικασία που έχει ορίσει η κυβέρνηση προβλέπει ότι οι φάκελοι θα κατατίθενται σφραγισμένοι, χωρίς να γίνεται την ώρα της κατάθεσης έλεγχος αρτιότητας των δικαιολογητικών.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη κατάθεση των φακέλων αιτήσεως συμμετοχής θα συνέλθει, η αρμόδια επιτροπή και παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου, να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους συμμετοχής για να διαπιστώσει την ύπαρξη των προαπαιτουμένων,

Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου, είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.

Μέχρι τότε θα έχουν εκδικαστεί και οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τα κανάλια στην Δικαιοσύνη. Η κύρια προσφυγή όλων των καναλιών που επικαλείται ζητήματα αντισυνταγματικότητας εκδικάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Δευτέρα, ενώ σήμερα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι σταθμοί MEGA, ALPHA και EPSILON και την ερχόμενη Τρίτη τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητούν οι σταθμοί ΑΝΤΕΝΝΑ και ΣΚΑΪ.

eleftherostypos.gr