Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο συνεταίρος του Καλογρίτσα στο νέο κανάλι
03/09/2016 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο συνεταίρος του Καλογρίτσα στο νέο κανάλι

Σήμερα το Antinews σας αποκαλύπτει ποιοι έχουν κλείσει συνεργασία για τηλεοπτικό κανάλι, προτού καν γίνει ο διαγωνισμός. Λες και γνώριζαν ότι θα πάρουν άδεια στην αδιάβλητη και ιδιαίτερα αυστηρή δημοπρασία του Παππά.

Πριν από τρεις μήνες, κορυφαίο στέλεχος της αγοράς, προσελήφθη από τον όμιλο Καλογρίτσα προκειμένου να φτιάξει ένα business plan. Με οικονομικά στοιχεία, με πρόσωπα που θα στελέχωναν το κανάλι αλλά και με τον… αφανή σύμμαχο ή συνεργάτη στο νέο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ… συγγνώμη του Καλογρίτσα.

Το όνομα βεβαίως του επιχειρηματία, με γνώση καλή στα τηλεοπτικά λέγεται… Μπόμπολας, αλλά δεν θα φαίνεται πουθενά. Μπροστάρης σε όλη αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο συνέταιρός του στο Stoiximan, Δημήτρης Μάρης ο οποίος έχει… «χοντρή κασαδούρα» από το στοίχημα και θα βοηθήσει τον Καλογρίτσα να στήσει το κανάλι.

Οι δύο τους, ή μάλλον οι τρεις τους αλλά χωρίς τον Μπόμπολα να φαίνεται, θα είναι η επόμενη ημέρα, το νέο κανάλι με ελαφρά φιλοκυβερνητική διάθεση και χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

Εδώ μπαίνει και ο παράγοντας Mega. Ένα έτοιμο κανάλι, με το απαραίτητο know how, τα μηχανήματα, τους εργαζόμενους που βεβαίως θα πάνε στο νέο κανάλι με πολύ μικρότερους μισθούς.

Οι πληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα ραντεβού εδώ και καιρό, με τις ευλογίες του… Παππά, ο οποίος θέλει να έχει ένα δικό του κανάλι για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Δεν είναι καθόλου τυχαία άλλωστε η θεαματική στροφή που έχει κάνει η ναυαρχίδα του Μπόμπολα, το Έθνος, το οποίο έχει τόσο φιλοκυβερνητική στάση ορισμένες φορές που ξεπερνά και την κομματική Αυγή. Πρόκειται για ένα γενικό deal μεταξύ ομίλου Πήγασος, κυβέρνησης και Καλογρίτσα για να κλείσει το Mega, να πάρει άδεια ο «κόκκινος εργολάβος» και να πάρουν κοψοχρονιά το κανάλι με έτοιμη ταινιοθήκη που θα μπορούν να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν και με εργαζόμενους εξαντλημένους να παρακαλάνε για το χιλιάρικο κι αν.

Και όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Ο Καλογρίτσας που έγινε καναλάρχης με ελάχιστα λεφτά (αφού και τα 50 που έδωσε για την άδεια ενδεχομένως να μη δοθούν ποτέ) και με έτοιμο κανάλι αφού ο συνέταιρος Μπόμπολας, πίσω από τον Μάρη, έχει ήδη συμφωνήσει για το Mega.

Η κυβέρνηση, επί της ουσίας, θα έχει δικό της κανάλι με ελεγχόμενους και τον Μπόμπολα και τον Καλογρίτσα καθώς ως εργολάβοι θα θέλουν να πάρουν έργα. Και ο ίδιος ο Μπόμπολας που δεν καιγόταν τόσο καιρό να σώσει το Mega και τώρα θα βρεθεί ξανά με κανάλι και με δύναμη για να παίζει τα επιχειρηματικά παιχνίδια του.

Τα 180 εκατ. ευρώ που χρωστά το κανάλι στις τράπεζες και τους εργαζόμενους ποιος θα τα πληρώσει; Ο Παππάς με τη Γεροβασίλη; Ή εμείς τα κορόιδα;

Σε λίγες εβδομάδες, αν δεν «τσακίσει» κάτι, θα γίνουν πιο φανερές οι επιδιώξεις των παικτών. Όπως και αν ήταν κάποιος που «έστησε» τη διαδικασία στο δεύτερο γύρο ώστε να πάρει ο Καλογρίτσας την άδεια. Αν πήρε κανένα τηλέφωνο κανείς από το Μαξίμου να μη χαθεί η δεύτερη άδεια γιατί η τρίτη και η τέταρτη θα ήταν πανάκριβη.

Όσο για τον Μαρινάκη; Μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε Alpha και Star. To πρώτο είναι καλά οργανωμένο, χωρίς χρέη, μαγαζί γωνία και με το δεύτερο έχει άριστες σχέσεις. Άλλωστε και η κυβέρνηση έχει εξαιρετικές σχέσεις με το… μεγάλο αφεντικό από την εποχή των δημοτικών εκλογών. Και μην ξεχνάμε ότι κάθε κυβέρνηση μπορεί να κρατά στο χέρι έναν επιχειρηματία που έχει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη…

Έτσι γίνονται οι μπίζνες κύριοι, κι εσείς που ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ για να διώξει τους νταβατζήδες. Μεθοδικά ο Παππάς στήνει το δικό του παιχνίδι, αλλά τους πήραμε χαμπάρι και θα πέσει «μαύρο» στις προσπάθειές τους.