Απίστευτο: Η κυβέρνηση ζητεί πίσω χρήματα από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δούλεψαν και στη ΝΕΡΙΤ
15/06/2019 18:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτο: Η κυβέρνηση ζητεί πίσω χρήματα από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δούλεψαν και στη ΝΕΡΙΤ

Σε μια πρωτοφανή απόφαση, η οποία ουσιαστικά "εκδικείται" τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δούλεψαν στη ΝΕΡΙΤ, προχώρησε η κυβέρνηση στέλνοντας λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ που τους ζητάει να τα επιστρέψουν.

Σύμφωνα με εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης, ακριβώς έξι χρόνια μετά το "μαύρο", η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη φορά ανάβει "φωτιά" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με την απόφασή της για συμψηφισμό των αποζημιώσεων που πήραν, μετά το κλείσιμο, οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν.

Η φιέστα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ με τις "πανηγυρικές" εκδηλώσεις στο προαύλιο του ραδιομεγάρου και τις ενθουσιώδεις δηλώσεις διά στόματος του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών περί αναβίωσης των συμβάσεων των εργαζομένων, "σφραγίστηκε" πλέον και οικονομικά, αφού άρχισε να καταφτάνει ο "λογαριασμός" σε όσους εξακολουθούν να εργάζονται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αναβίωση

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, με μία πρωτοφανή απόφαση, η ΕΡΤ αναβιώνει τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων σ’ αυτήν, ζητώντας να της επιστραφούν οι αποζημιώσεις που τους καταβλήθηκαν, αμέσως μετά το "μαύρο".

Τη "νύφη" μάλιστα καλούνται να πληρώσουν όσοι εργάστηκαν στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ οι οποίοι είναι οι μόνοι από τους εργαζομένους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο των αποζημιώσεων που έλαβαν αλλά και το επίδομα ανεργίας που εισέπραξαν μέχρι να προσληφθούν στο "μόρφωμα" της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, όπως αρέσκονται να το χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Αντίθετα, χιλιάδες ευρώ θα εισπράξουν όσοι δημοσιογράφοι και υπάλληλοι της ΕΡΤ δεν προσέληφθησαν και δεν δούλεψαν στη ΝΕΡΙΤ τα δύο χρόνια μέχρι την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Και αυτό γιατί, με την αναβίωση όλων των συμβάσεων, θεωρείται ότι δεν απουσίασαν λεπτό από την υπηρεσία τους και θα πρέπει να τους επιστραφούν οι μισθοί αυτών των δύο ετών(!).

Με την "πρωτοποριακή" αυτή απόφαση, όσοι εργάζονταν εκείνο το διάστημα ακόμη και κάτω από το "έωλο" καθεστώς της ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να πληρώσουν τώρα την εταιρεία με τα χρήματα να πηγαίνουν ως "δεδουλευμένα" σε όσους δεν εργάζονταν εκείνο το διάστημα.

Μέσα από την κίνηση αυτή, όπως εκτιμούν εργαζόμενοι, η ΕΡΤ θα ικανοποιήσει τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ που ήδη έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, διεκδικώντας την επιτάχυνση της εφαρμογής της ΚΥΑ που θα τους επιτρέψει εισπράξουν χιλιάδες ευρώ τα οποία θα κληθούν να επιστρέψουν όσοι εργάζονταν στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ.

Τιμωρητική;

Εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης είναι στα κάγκλελα και θεωρούν καθαρά τιμωρητική αλλά και εκδικητική την απόφαση αυτή της ΕΡΤ προς εργαζόμενους που έλαβαν το μέιλ από την εταιρεία, για να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν πάρει, όταν μέσα σε μία νύχτα έμειναν χωρίς δουλειά. Απαξιωμένοι, με τη ρετσινιά του "κηφήνα" ακόμη κι αν ήταν από εκείνους που με συνέπεια εργαζόντουσαν.

Την ίδια δυστυχώς απαξίωση κινδυνεύουν να εισπράξουν και αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα μετά το αρνητικό "πρόσημο" που ουκ ολίγες φορές συνοδεύει τα "έργα και τις ημέρες" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και αυτό το ξέρει καλά η κυβέρνηση, η οποία στην εκπνοή της θητείας της προχωρά σε μία κίνηση που διχάζει και πάλι τους εργαζόμενους, πυροδοτώντας το "εμφυλιοπολεμικό" κλίμα του θλιβερού "μαύρου" το οποίο ουδέποτε εγκατέλειψε το ραδιομέγαρο.

Πηγή:capital.gr