Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του ΙΧ της δημοσιογράφου Μ. Καραμήτρου
21/05/2019 20:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του ΙΧ της δημοσιογράφου Μ. Καραμήτρου

"Με τον αγώνα" του πολυισοβίτη τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, συνδέεται ο πρόσφατος εμπρησμός του ΙΧ αυτοκινήτου της δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ Μήνας Καραμήτρου, όπως προκύπτει από το κείμενο ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κείμενο υπογράφει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "εμπρηστικοί αντιαστυνομικοί reporters", οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρονται στους λόγους πίσω από τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου ενώ εξαπολύουν νέες απειλές εναντίον της.

Όπως ισχυρίζονται: "Το αστυνομικό ρεπορτάζ δεν είναι λειτούργημα, είναι η πιο ακραία έκφραση της ρουφιανιάς και του χαφιεδισμού. Αυτό ακριβώς είναι και η καημενούλα η Μίνα αλλά και όσοι/ες χύσανε κροκοδείλια δάκρυα την επομένη του εμπρησμού του αυτοκινήτου της. Η Μίνα Καραμήτρου είναι αυτή που φροντίζει να κάνει ελκυστικά τα αστυνομικά δελτία και να τα γεμίζει με όλες τις "πικάντικες" λεπτομέρειες. Είναι αυτή που τόσα χρόνια μέσα από τα ρεπορτάζ της δημιουργεί υπόπτους, παραπληροφορεί, δικάζει αγωνίστριες και αγωνιστές."

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς: "Ο εμπρησμός του αυτοκινήτου της δεν είναι σε καμία περίπτωση επίθεση στην ελευθερία του τύπου, ούτε και στοχοποίηση ολόκληρου του δημοσιογραφικού κόσμου. Αντίθετα, είναι ένα στιγμιότυπο πολέμου. Ενός πολέμου στον οποίο η Μίνα έχει πάρει θέση εδώ και πολλά χρόνια, και -όπως κάθε κουμάσι του συναφιού της- προσπαθεί συνεχώς και επιμελώς να το κρύβει. Όμως η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Είμαστε δύο κόσμοι σε πόλεμο και θα το υπενθυμίζουμε σε κάθε ευκαιρία".

"(...) Είχαμε χίλιους λόγους να κάψουμε το αυτοκίνητό της τα ξημερώματα της Τρίτης 14/5. Και έχουμε άλλους τόσους για να επισκεφτούμε ξανά το σπίτι της", αναφέρουν σε άλλο σημείο του κειμένου.

Κλείνοντας το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό, η οργάνωση "εμπρηστικοί αντιαστυνομικοί reporters" αναφέρει πως " Είναι αρκετά σαφής η σύνδεση της ενέργειάς μας με τον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι ο άνθρωπος που εξαναγκάστηκε σε ακόμα μία απεργία πείνας, και την ίδια στιγμή στην πλάτη του παίζεται το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού ανταγωνισμού, ενόψει και των εκλογών. Είναι το φωτεινό παράδειγμα της επαναστατικής αξιοπρέπειας, που τόσα χρόνια έγκλειστος στέκει αμετανόητος, υφαίνοντας σταθερά το κόκκινο νήμα του Αγώνα".

Πηγή: capital.gr