Αν άκουγαν τα χθεσινά δελτία ειδήσεων ο Γιώργος Τράγκας και η Ροζίτα Σώκου… (PODCAST)
15/12/2021 19:55
Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αν άκουγαν τα χθεσινά δελτία ειδήσεων ο Γιώργος Τράγκας και η Ροζίτα Σώκου… (PODCAST)

Ο Γιώργος Τράγκας ίσως δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ποτέ στην πολυκύμαντη δημοσιογραφική ζωή του.

Ούτε και η Ροζίτα Σώκου στην εξίσου μακρόβια δημοσιογραφική πορεία της.

Την «εργαλειοποίηση» του θανάτου τους από κορωνοϊό ώστε να υποβαθμιστεί η μεγάλη και τραγική είδηση της χθεσινής ημέρας.

Το ρεκόρ των 130 θανάτων από κορωνοϊό.

Η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν χθες 13η σε συνολικό αριθμό θανάτων ημέρας (new deaths) ανάμεσα σε 224 χώρες του κόσμου.

Και όμως! Υπήρξε δελτίο ειδήσεων στο οποίο αυτοί οι 130 θάνατοι δεν ήταν καν στους τίτλους.

Ένα άλλο δελτίο ειδήσεων επέλεξε την αναφορά των 130 θανάτων στους τίτλους αλλά την εξαφάνιση της είδησης από το υπόλοιπο περιεχόμενό του.

Με το «δημοσιογραφικό άλλοθι» ότι το θέμα των θανάτων από κορωνοϊό εξαντλείται στην απώλεια των δύο γνωστών δημοσιογράφων.

Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να προσθέσουν ως «ουρά» την είδηση της απώλειας από κορωνοϊό 130 ανθρώπων στο ρεπορτάζ για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα και της Ροζίτας Σώκου.

Και βέβαια καμία δημοσιογραφική προσπάθεια για να δοθεί απάντηση στο καυτό θέμα των ημερών.

Πόσοι από τους 130 πέθαναν εντός ΜΕΘ και πόσοι εκτός ΜΕΘ.

Γιατί ακόμη και αν (λέμε αν..) αυτά τα στοιχεία αποκρύβονται, η απόκρυψη δεν μπορεί να αντέξει στην δημοσιογραφική εμμονή ώστε αυτά τα στοιχεία να δοθούν στην δημοσιότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν από χθες γνωστό ότι η έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα θα δινόταν σήμερα στην δημοσιότητα με τα στοιχεία για θανάτους 1535 ασθενών οι οποίοι πέθαναν μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2020 και 6ης Μαΐου 2021.

Οι τρεις αιτίες θανάτου κατά την έρευνα είναι ότι έτυχε να νοσήσουν σε χρονική περίοδο μεγάλου φόρτου στα νοσοκομεία, ότι νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ και ότι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία εκτός Αττικής.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έγιναν γνωστά στην κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της (Μάιος 2021) πολλούς μήνες δηλαδή πριν ειπωθεί στην Βουλή από τον πρωθυπουργό (18 Οκτωβρίου 2021) ότι «το ΕΣΥ έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τον κορωνοϊό και όλες τις άλλες ασθένειες που καλείται να περιθάλψει» ή (1 Δεκεμβρίου 2021) ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα».

Ακούστε τα σχετικά σχόλια στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 FM»: