Άκυρο το κατηγορητήριο κατά του Σ.Ψυχάρη
29/07/2016 15:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άκυρο το κατηγορητήριο κατά του Σ.Ψυχάρη

Ακυρο κηρύχθηκε το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του εκδότη και επικεφαλής του ΔΟΛ, Στ. Ψυχάρη, σχετικά με την υπόθεση της παραβίασης του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος για την οποία επρόκειτο να δικαστεί σήμερα το Πρωτοδικείο. Η δίκη αναβλήθηκε αορίστως καθώς οι δικαστές του Ί Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, έκαναν δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη . Η ακύρωση του κλητηρίου θεσπίματος έγινε διότι κατά τους δικαστές δεν περιγράφει επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται απο αμέλεια ή από δόλο.

Πλέον η υπόθεση επιστρέφει πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

capital.gr