"Υπηρεσιακό" Δ.Σ. διορίστηκε στο Mega Channel
17/08/2017 16:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Υπηρεσιακό" Δ.Σ. διορίστηκε στο Mega Channel

Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, έπειτα από τις παραιτήσεις μελών της διοίκησης που προηγήθηκαν, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος (MEGA Channel).

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούν το 71,95% του μετοχικού κεφαλαίου, εξέλεξε νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, έπειτα από πρόταση του μετόχου Elkin Holdings.

Το δ.σ. αποτελείται από τους Παναγιώτη Παπανελόπουλο, Γιώργο Μήτραινα, Γιώργο Δημάκη, Μάρκο Χητά και Παντελή Ντίλη.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, το νέο δ.σ. της Τηλέτυπος αποτελείται από πρόσωπα που δεν σχετίζονται άμεσα με το χώρο της τηλεόρασης. Αντίθετα, ορισμένα εξ αυτών (όπως ο Γιώργος Μήτραινας ο οποίος έχει διετελέσει στο ΔΣ της Μαρινόπουλος) διαθέτουν γνώση των διαδικασιών του Πτωχευτικού Κώδικα, έχοντας θητεύσει στο δ.σ. εταιρειών που οδηγήθηκαν σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία. Επιπρόσθετα, πηγές αναφέρουν πως αν και υπήρξε εκπρόσωπος της Dimera στη γενική συνέλευση, στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν υπάρχει εκπροσώπηση του ομίλου.

Στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς μιλώντας στο Capital.gr, εκτίμησαν πάντως τα πρόσωπα που προτάθηκαν και τοποθετήθηκαν στο δ.σ. της εταιρείας δημιουργούν την αίσθηση ότι η νέα διοίκηση θα υλοποιήσει υπηρεσιακά καθήκοντα, ενδεχομένως με σκοπό να οδηγήσει την εταιρεία στο άρθρο 106Β.

Βάσει του καταστατικού, το νέο διοικητικό συμβούλιο πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα και εν συνεχεία να εκλεγεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Η διάρκειά του όπως αναφέρθηκε, θα είναι πενταετής.

Στην γενική συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, εκπρόσωπος της Dimera, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, επανέλαβε τη θέση του ομίλου πως πρέπει να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τηλέτυπος, στην οποία η Dimera προτίθεται να εισφέρει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

Επίσης, επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η εξόφληση, ει δυνατόν ολική, των εργαζομένων.

Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν, εκπρόσωποι των μετόχων που προήδρευσαν στην έκτακτη γ.σ., τόνισαν ότι όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της ομαλότητας στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι μοναδικό θέμα της γ.σ. ήταν η εκλογή νέου δ.σ. έπειτα από την παραίτηση των Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη και Γιώργου και Φώτη Μπόμπολα.

capital.gr